Ελλάδα

Λέσβος: Χτύπησε το σπίτι κεραυνός και έπιασε φωτιά

Στις φλόγες τυλίχτηκε ένα αρχοντικό σπίτι στη Καλλονή στη Λέσβο, καθώς το χτύπησε κεραυνός και ξέσπασε φωτιά. Τη Μυτιλήνη πλήττουν έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαρτίου. Όπως μετέδωσε το lesvospost, στις φλόγες τυλίχτηκε μια διώροφη κατοικία στη Καλλονή του Δήμου Δυτικής Λέσβου λόγω πτώσης κεραυνού. Στο σπίτι έμενε μόνη της μία γυναίκα, η οποία αμέσως μετά τον κεραυνό και αφού το σπίτι πνίγηκε στους καπνούς, βγήκε έξω καλώντας σε βοήθεια.

Ήταν λίγο μετά τις 18:30 που σήμανε συναγερμός, με πυροσβέστες και εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Ο κεραυνός έπεσε στη στέγη της διώροφης κατοικίας και πήραν φωτιά τα κεραμίδια, ενώ στη συνέχεια η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στο σπίτι.

Μετά την επέμβαση της Πυροσβεστική, οι ζημιές περιορίστηκαν στον πρώτο όροφο, ενώ η στέγη του αρχοντικού δεν άντεξε και κατέρρευσε.

«Ήταν ένα από τα πιο όμορφα και πιο παλιά νεοκλασικά σπίτια της περιοχής. Ντρεπόσουν να μπεις μέσα. Τόσο ωραίο αρχοντικό ήταν. Πονάει η καρδιά μου να το βλέπω μέσα στις φλόγες. Κρίμα… » είπε στο LesvosPost κάτοικος της Καλλονής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το