Ελλάδα

Κουρουμπλής σε Βορίδη: Φεύγει ένας πατρίκιος, έρχεται ένας πληβείος

kourmpl708

Με κύριο στόχο να φανεί χρήσιμος στους πολίτες και μάλιστα άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν προσδοκίες, αλλά απαιτήσεις του λαού, όπως είπε, ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής παρέλαβε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Ξέρετε, δεν βλέπω αλλά ακούω καλά και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές», τόνισε ο νέος υπουργός, ο οποίος είπε ότι η βούλησή του είναι να υπερασπιστεί πρωτίστως τα συμφέροντα του λαού, καθώς παρατήρησε ότι υπάρχουν και άλλα συμφέροντα, διαπλεκόμενα, στον χώρο της υγείας. «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, θέλουμε ισχυρούς συμμάχους για να προχωρήσουμε», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, «και η εντολή είναι να αξιοποιήσουμε χωρίς αποκλεισμούς όλα τα ικανά στελέχη του δημόσιου τομέα». Αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, είπε χαριτολογώντας: «Φεύγει ένας πατρίκιος και έρχεται ένας πληβείος».

Ο Μ. Βορίδης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, ευχήθηκε στη νέα ηγεσία να τα καταφέρει. «Εχουν γνώση και ευαισθησία, στοιχεία που χρειάζονται στο υπουργείο Υγείας και νομίζω ότι θα προσφέρουν, με τις δικές τους απόψεις», σημείωσε. Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είπε ότι προτεραιότητα είναι να ανακουφιστούν οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι, με τη μείωση της συμμετοχής τους στα φάρμακα.

Ο κ. Ξανθός είπε ότι, με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ με το οποίο επιβαρύνεται κάθε συνταγή. «Πρώτα απ’ όλα είναι σημαντικό να ανακουφίσουμε τους ανασφάλιστους, μετά να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών και στη συνέχεια να αναδιοργανώσουμε το ΕΣΥ», επισήμανε ο κ. Ξανθός.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το