Τοπικά

Συμμετοχή 3ου Γυμνασίου Βόλου στους σχολικούς Αγώνες Λόγου

ritorikoi_agones_mitrousi_papadopoulou
Φωτογραφία Αρχείου

Στους σχολικούς αγώνες Λόγου που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 30,31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2015 θα πάρει μέρος το 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Για φέτος η οργάνωση των Αγώνων Λόγου, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κολλεγίου Ανατόλια. Τα αγωνίσματα στα οποία θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν οι μαθητές είναι: ο Προτρεπτικός Λόγος, ο Αυθόρμητος Λόγος και η Εκφραστική Ανάγνωση (ατομικά αγωνίσματα) και οι Διττοί Λόγοι (ομαδικό αγώνισμα). Στους αγώνες συμμετέχουν  48 Σχολεία από όλη την Ελλάδα. 

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των παιδιών για θέματα επικαιρότητας, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τους για ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, η συναναστροφή και η ανταλλαγή απόψεων με συνομηλίκους. Να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να καλλιεργήσουν την ευγλωττία τους, να εκφράσουν με κομψό και αποτελεσματικό τρόπο τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους, αλλά και να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία, ασκούμενοι στη σωστή ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από την εμπειρία της συμμετοχής τους θα αποκτήσουν γνώση, βαθύτερη σκέψη, μεστή και πλουσιότερη έκφραση, άνεση και αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία τους με πολυπρόσωπο ακροατήριο αλλά και πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

Οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στους Αγώνες Λόγου είναι:

Από την Α΄ Τάξη: Νιφόρος Χαράλαμπος

Από την Β΄ Τάξη: Γερογιάννης Απόστολος και Μαντζίρης Κων/νος

Από την Γ΄ Τάξη: Κουκόλη Αγγελική, Κυριακόπουλος Περικλής, Μανίνης Αθανάσιος, Πανταζή Σοφία, Σκαμάγκα Κασσιανή και Σταυρίδη Ανθή

Σημαντική βοήθεια στην προετοιμασία των μαθητών προσφέρει η υπεύθυνη των Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε Ν. Μαγνησίας κα Κική Δανιηλίδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το