Τοπικά

Κόντρα ΤΕΕ με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ

καπουλα

Διαφωνιών συνέχεια μεταξύ της προέδρου του ΤΕΕ κ. Νάνσυς Καπούλα και του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ κ. Παπαευσταθίου.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ που δεν μετείχε την Παρασκευή στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ αφενός γιατί κλήθηκε τρεις ώρες πριν, αφετέρου γιατί βρισκόταν σε προγραμματισμένη σύσκεψη, τονίζει πως η διοίκηση της επιχείρησης πρέπει να λειτουργήσει στο πλαίσιο της ηθικής και της νομιμότητας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Παρασκευή 6-2-2015 κλήθηκα να μετέχω σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ της ίδιας μέρας. Ήμουν ένα εκ των μελών του Δ.Σ. που δεν παρευρέθηκα και αμφισβήτησα το κατεπείγον της Συνεδρίασης.

Προφανώς η αμφισβήτηση οφείλεται στη θεματολογία της ημερήσιας διάταξης εκτός αν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ θεωρεί πως «οι τύχες της πόλης» κρίνονται από αποφάσεις όπως «ο καθαρισμός των χώρων του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ». Ενημέρωσα μάλιστα πως βρισκόμουν σε προγραμματισμένη τεχνική σύσκεψη στον Αλμυρό με τον Δήμαρχο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου με θέμα την πρόοδο έργων και σε καμία περίπτωση δε θα την ακύρωνα για «κατεπείγοντα θέματα ΔΕΥΑΜΒ όπως ο καθαρισμός του κτιρίου». Δήλωσα πως η συνεδρίαση μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε προγραμματισμένο χρόνο ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή μου.

Σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς του Αντιπροέδρου και γενικότερα της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ θα αναφερθώ, όπως και το έπραξα και στο Δ.Σ., στην περίπτωση εγγράφου του ΤΕΕ Μαγνησίας προς την ΔΕΥΑΜΒ με ημερομηνία αποστολής την 10-10-2014. Το έγγραφο αφορούσε ένα μείζον θέμα για τους συναδέλφους μηχανικούς – κατασκευαστές αλλά και τους πολίτες για την «Προπληρωμή νέων συνδέσεων αποχέτευσης». Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο ζητούμε ενημέρωση σχετικά με την καταχρηστική συμπεριφορά της ΔΕΥΑΜΒ, όπως προκύπτει και από δικαστική απόφαση που έχει συνάδελφός μας μηχανικός, απέναντι στους χρήστες. Ενώ λοιπόν η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στο έγγραφο, τέσσερεις μήνες μετά την αποστολή του, αδιαφορώντας για την οικονομική επιβάρυνση που αδίκως επωμίζονται οι χρήστες, ο κ. Παπαευσταθίου κατακρίνει την αδυναμία των μελών του Δ.Σ. να παραστούν εντός τριών ωρών σε συνεδρίαση, όπως τη δική μου που δήλωσα και προγραμματισμένη υποχρέωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το