Τοπικά

«Κόντρα» για τα οικονομικά Δήμου Αλμυρού

«Πόλεμος» στον Δήμο Αλμυρού μεταξύ του δημάρχου κ. Εσερίδη και του πρώην αντιδημάρχου κ. Δ. Τσούτσα για τα οικονομικά του Δήμου.
Ο κ. Δημήτρης Τσούτσας που θέτει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του κ. Χατζηκυριάκου κατηγορεί τον κ. Εσερίδη που διεκδικεί για μια ακόμη θητεία τον Δήμο ότι «άδειασε» τα ταμεία, άποψη που προκάλεσε οργισμένη απάντηση.
Ο κ. Τσούτσας δήλωσε πως «τον Ιανουάριο του 2011 που ανέλαβε ως ο πρώτος αντιδήμαρχος Οικονομικών του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού, οι συνολικές υποχρεώσεις που προέκυψαν από τη συνένωση των πρώην Δήμων (Δάνεια, τιμολόγια κ.λπ.) ήταν 5.182.960,41 ευρώ. Όταν ανέλαβε δήμαρχος ο κ. Εσερίδης παρέλαβε ταμείο πάνω από 1.000.00,00 άρα παρέλαβε έναν υγιή οικονομικά δήμο και ας μην έχει τη λεβεντιά να το πει.

Πριν λίγες μέρες σε σχετική αίτησή μας προέκυψε ότι στο ταμείο του Δήμου υπήρχαν διαθέσιμα μόλις 412.000 ευρώ τα οποία δεν επαρκούσαν ούτε για την υποχρεωτική «μισθοδοσία ασφαλείας» δύο μηνών, ποσό που είναι υποχρεωτικό να υπάρχει πάντα στο ταμείο του Δήμου.
Τα 2 εκατομμύρια που υπάρχουν στο ταμείο είναι δεσμευμένα για συγκεκριμένα έργα από ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν είναι διαθέσιμα για ότι θέλει ο κάθε αιρετός, τόνισε ο κ. Τσούτσας και κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι έλαβε δάνειο για ένα δρόμο στη θέση «Βράχος» ύψους 868 χιλιάδες ευρώ, «προφανώς γιατί δεν υπάρχουν ρευστά διαθέσιμα αλλά ο συγκεκριμένος δρόμος πρέπει να γίνει προεκλογικά».

Ο δήμαρχος απάντησε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου από το Αργιλοχώρι μέχρι τον Ενιπέα, ήταν ομόφωνη και αφορά στη χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ενώ το δάνειο βαρύνει το υπουργείο Εσωτερικών και όχι τον Δήμο.
Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον κ. Τσούτσα απαντά: « Πώς μπορείτε να λέτε αστήρικτα και ανεύθυνα να διαδίδετε πράγματα, όταν όλα αποφασίζονται στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, όπου συμμετέχετε. Ως προς το θέμα που αναφέρεστε στο 1.000.000 € που μας παραδώσατε, να σας θυμίσω ότι είχατε «ξεχάσει» να πληρώσετε όλα αυτά που χρωστούσατε. Θα σας είμασταν πάρα πολύ ευγνώμονες, αν είχατε πληρώσει 840.000€ που χρωστούσατε προς τους αιρετούς, 750.000€ από προφορικές συμφωνίες με εργολάβους, αν είχατε πληρώσει τις καθαρίστριες των σχολείων, τους υπαλλήλους στο Ωδείο, τους υπαλλήλους στη Μέριμνα και Βοήθεια στο Σπίτι, το ΚΔΑΠ, καθώς και όλους τους προμηθευτές της περιοχής που τους χρωστούσατε, τα τραπεζώματα που εσείς είχατε κάνει στο Κουρί και αλλού στον Αλμυρό, τη Βιβλιοθήκη και τέλος τα χρέη που αφήσατε από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το