Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έχει έναν γιο που τον κρύβει, λέει πρώην κατάσκοπος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει έναν γιο, το οποίο κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επειδή είναι πολύ «χλωμός και αδύνατος» για τα γούστα της Βόρειας Κορέας, λέει ένας πρώην κατάσκοπος.

Τον ισχυρισμό-βόμβα έκανε ο Choe Su-yong, συνταξιούχος αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NIS) από τη γειτονική Νότια Κορέα.

Επικαλούμενος πηγές στον Βορρά, ισχυρίστηκε ότι η «μη ελκυστική εξωτερική εμφάνιση του αγοριού φαίνεται πως δεν αρέσει στον Κιμ και για τον λόγο αυτό τον κρατά εξαφανισμένο».

«Σε αντίθεση με τον πατέρα του ή την αδελφή του που είναι παχουλή και καλοθρεμμένη, ο γιος του Κιμ λέγεται ότι είναι χλωμός και αδύνατος», δήλωσε στους Korea Times. «Άκουσα ότι ο γιος του δεν μοιάζει καθόλου με τον προπάππο του, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ».

Για τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας, η ομοιότητα με τον Κιμ Ιλ-Σουνγκ – τον παχουλό ιδρυτή του έθνους – θεωρείται απαραίτητο χαρακτηριστικό. Ο σημερινός ηγέτης έχει κατηγορηθεί ότι αναδεικνύει την ομοιότητά του με τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, τον παππού του, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παραμονή του στην εξουσία.

Και μπορεί να υπάρξουν και άλλοι εύσωμοι ηγέτες της Βόρειας Κορέας όπως για παράδειγμα η παχουλή κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Τζου-άε, η οποία εμφανίστηκε δημοσίως στα τέλη του 2022.

Αντίθετα, δεν έχουν ακόμη δει το φως φωτογραφίες του «χλωμού και αδύνατου» γιου του. Αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορούμε να τον απεικονίσουμε απλά κοιτάζοντας έναν νεότερο Κιμ Γιονγκ Ουν – ο οποίος ο ίδιος ήταν κάποτε αδύνατος.

Μια χούφτα φωτογραφίες έχουν εμφανιστεί που δείχνουν τον αδύνατο τύραννο πριν παχύνει. Ο Michael Madden, ιδρυτής του North Korea Leadership Watch, δήλωσε: «Όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ο διάδοχος, ήταν στην πραγματικότητα αδύνατος. Μπορείτε να δείτε αυτές τις φωτογραφίες. Ήταν ένας αδύνατος τύπος. Ο πατέρας του και η θεία του του είπαν ότι έπρεπε να πάρει βάρος ώστε να μπορεί να επιβληθεί στην εξουσία. Έτσι ώστε όταν οι ελίτ της Βόρειας Κορέας, ειδικά οι παλιοί στρατηγοί, έβλεπαν αυτόν τον 28χρονο τύπο, να αισθάνονται φόβο για εκείνον».

Ο Madden – συνεργάτης του Κέντρου Stimson στην Ουάσινγκτον – δήλωσε ότι αυτή η προτίμηση για τους ηγέτες με παραπάνω κιλά έχει ιστορική βάση.

«Υπάρχουν κάποιες κορεατικές αντιλήψεις για το πώς παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας στους άλλους ανθρώπους, και υπάρχει μια συγκεκριμένη ιδέα για το πώς μπορεί να κάποιος να είναι ελκυστικός. Ο ορισμός του τι θεωρείται ελκυστικό διαφέρει κατά πολύ από αυτό που βλέπουμε στη Δύση. Όταν βλέπουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όταν βλέπουμε τον πατέρα του – βλέπουμε τον παππού του, βλέπουμε παχουλά μάγουλα και χαμόγελο στο πρόσωπο. Το να είσαι αδύνατος και λιτός θα θυμίζει στον πληθυσμό της Βόρειας Κορέας ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από την πείνα στα τέλη της δεκαετίας του 1990». Πιστεύεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τρία παιδιά – ο γιος είναι ο μεγαλύτερος, ακολουθεί η Κιμ Τζου-αε και στη συνέχεια ένα παιδί αγνώστου φύλου.

Ο Choe συμφωνεί ότι ο μεγαλύτερος είναι γιος, αλλά πιστεύει ότι ο δικτάτορας έχει μόνο δύο νόμιμα παιδιά, συν δύο παιδιά που γεννήθηκαν εκτός γάμου. Για τον Madden, το ερώτημα για το ποιο παιδί θα ανέλθει τελικά στην εξουσία παραμένει αναπάντητο.

Τόνισε το παράδειγμα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος πάχυνε πριν διεκδικήσει την ανώτατη θέση. «Αυτό που θα συνέβαινε με ένα χλωμό και αδύνατο παιδί του Κιμ, είναι ότι θα του έλεγαν να πάρει βάρος και να βγει στον ήλιο. Έτσι έκανε και ο σημερινός ηγέτης. Αντίθετα, η Βόρεια Κορέα έχει τη συνήθεια να παραδίδει τον πρωτότοκο και να δίνει την ηγεσία σε ένα μικρότερο αδερφό. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιλέχθηκε έναντι του μεγαλύτερου αδελφού του, Κιμ Γιονγκ Τσουλ, τον οποίο ο πατέρας του φέρεται να μην ενέκρινε επειδή έμοιαζε σαν μικρό κορίτσι».

Και παρόλο που η Βόρεια Κορέα δεν είχε ποτέ γυναίκα ηγέτη, ο Madden πιστεύει ότι αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα εμπόδιο για την Κιμ Τζου-αε. «Αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφασίσει ότι η κόρη του θα είναι η διάδοχος τότε θα είναι».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το