Τοπικά

Αναστάτωση σε Γυμνάσιο του Βόλου από είσοδο εξωσχολικών

 

Αναστάτωση επικράτησε χθες σε Γυμνάσιο του Βόλου από την είσοδο εξωσχολικών με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να τραπούν σε φυγή.
Ωστόσο το περιστατικό φαίνεται να έχει μεγαλύτερο βάθος και να συνδέεται και με τις εξαρτήσεις των εφήβων από τη νέα μάστιγα που είναι το διαδίκτυο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εξωσχολικοί εισήλθαν στο χώρο του γυμνασίου αναζητώντας έναν μαθητή. Σημειώνεται πως αυτοί οι εξωσχολικοί είναι μαθητές σε άλλο γυμνάσιο που προφανώς χθες το πρωί αντί να μεταβούν στο σχολείο τους..πήγαν σε άλλο. Μάλιστα η διεύθυνση του σχολείου βλέποντας να απουσιάζουν οι συγκεκριμένοι μαθητές ειδοποίησε τους γονείς τους.
Οι εξωσχολικοί εισήλθαν στο γυμνάσιο, αλλά εντοπίστηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου που τους ζήτησε να αποχωρήσουν, γιατί δεν είχαν κανένα λόγο να βρίσκονται στο σχολείο. Ωστόσο λίγο αργότερα οι εξωσχολικοί επέστρεψαν στο γυμνάσιο αναζητώντας πάλι τον μαθητή. Παρέμειναν έξω από τον αύλειο χώρο και για μια στιγμή οι μαθητές του γυμνάσιου άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω τους. Η Διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε άμεσα, ενώ βγήκε στον αύλειο χώρο και μία αστυνομικός που εκείνη την ώρα τύχαινε να συμμετέχει σε εκδήλωση του σχολείου κατά της βίας. Οι εξωσχολικοί ξαφνιάστηκαν στην παρουσία της αστυνομικού και τράπηκαν σε φυγή, ενώ άμεσα μετέβη στο σχολείο και η αστυνομία που ειδοποιήθηκε από τη διεύθυνση του γυμνασίου.
Στη συνέχεια τα πράγματα ηρέμησαν με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να αναφέρουν πως οι εξωσχολικοί μετέβηκαν στο Γυμνάσιο, γιατί φέρεται με το μαθητή που αναζητούσαν, να είχαν εμπλοκή σε διαδικτυακό παιχνίδι και ήθελαν να του ζητήσουν χρήματα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο μαθητής είχε δώσει ήδη στους εξωσχολικούς ένα χρηματικό ποσό, αλλά μάλλον οι τελευταίοι ήθελαν και άλλα χρήματα.
Πάντως μη διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξωσχολικοί προσερχόμενοι στο σχολείο ενδέχεται να είχαν μαζί τους και κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Πάντως αυτή η πληροφορία διερευνάται από τη δευτεροβάθμια.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Σαβελίδης κάλεσε τις διευθύνσεις των δύο γυμνασίων να αναφέρουν σήμερα το περιστατικό τόσο στην εισαγγελία όσο και στην αστυνομία.
Σημειώνεται πως μετά τον ξυλοδαρμό μαθητών τη Δευτέρα σε σχολικό συγκρότημα, το χθεσινό είναι το δεύτερο μέσα σε ελάχιστες μέρες με είσοδο εξωσχολικών σε σχολικό χώρο.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το