Τοπικά

Μαγνησία: Μαθητής επιχείρησε να υψώσει την αλβανική σημαία

Αναστάτωση επικράτησε χθες σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας Μαγνησίας, όταν μαθητής Γυμνασίου αλβανικής καταγωγής φέρεται να επιχείρησε να υψώσει την αλβανική σημαία στον ιστό του αύλειου χώρου.
Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο διδασκόντων παρουσία του διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, καθώς και γονέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν χθες, όταν ο μαθητής Γυμνασίου αλβανικής καταγωγής κρατώντας μια αλβανική σημαία φέρεται να επιχείρησε να την ανεβάσει στον ιστό, όπου βέβαια κυμάτιζε η ελληνική σημαία. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από μαθητές συστεγαζόμενου Λυκείου που τον απέτρεψαν να υψώσει την σημαία και τον οδήγησαν στη διεύθυνση.
Το νέο μαθεύτηκε γρήγορα στην τοπική κοινωνία και προκάλεσε την αντίδραση γονέων οι οποίοι φέρονται να ειδοποίησαν τη δημοτική αρχή.
Το περιστατικό που παρόμοιό του δύσκολα μπορεί να αντληθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Μαγνησίας ίσως και πανελλαδικά, προκάλεσε αίσθηση στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα. Μάλιστα για να μην πυροδοτηθούν νέες αντιδράσεις σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί και συμβούλιο παρουσία των εκπαιδευτικών και των αρμόδιων φορέων, ώστε να δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις και να λήξει το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες για το ζήτημα που προέκυψε, έχει ενημερωθεί και το υπουργείο παιδείας.

Συνάντηση στο Στεφανοβίκειο

Συνάντηση με γονείς του γυμνασίου Στεφανοβικείου πραγματοποίησε χθες ο Διευθυντής κ. Σαβελίδης στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το ζήτημα της ίδρυσης λυκειακών τάξεων στο Λύκειο. Υπενθυμίζεται πως γονείς της περιοχής έχουν ζητήσει από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας να ιδρυθούν λυκειακές τάξεις στο γυμνάσιο Στεφανοβικείου, ώστε οι μαθητές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν για τη φοίτησή τους στο Βελεστίνο.
Σύντομα η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το