Ελλάδα

Κέρκυρα: Μέσα σε 40 ημέρες η απόφαση για την έκδοση του 60χρονου Ιταλού που είχε «πάρε-δώσε» με την ιταλική μαφία

Μέσα σε χρονικό διάστημα 40 ημερών αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου της Κέρκυρας για την έκδοση ή μη του 60χρονου Ιταλού που είχε »πάρε-δώσε» με την ιταλική μαφία, μετά την προφυλάκισή του το πρωί της Δευτέρας.

Ο 60χρονος, που ζει στην Κέρκυρα εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας μάλιστα κάνει και οικογένεια, ισχυρίστηκε στην εισαγγελία, όπως ανέφεραν οι συνήγοροί του, πως κατηγορήθηκε στην Ιταλία για φορολογικές και οικονομικές παραβάσεις (μεταξύ τους μια εικονική πτώχευση εταιρείας) και όχι για ποινικές. Μάλιστα, τόνισαν πως οι παραβάσεις αυτές έχουν καταγραφεί προ 20ετίας και, βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, έχουν παραγραφεί, με συνέπεια να μην στοιχειοθετείται απόφαση για έκδοση.

Μετά την εισαγγελική απόφαση να οδηγηθεί στις φυλακές Κέρκυρας (για την οποία οι συνήγοροί του άσκησαν προσφυγή), το δικαστικό συμβούλιο αναμένει μέσα σε χρονικό διάστημα 40 ημερών την αποστολή της δικογραφίας από τις ιταλικές αρχές για να αποφασίσει αν θα εκδώσει ή όχι την 60χρονο στην γενέτειρά του.

Τον πρόδωσε η αγάπη του για τη Νάπολι

Η αγάπη του για την ποδοσφαιρική ομάδα Νάπολι ήταν αυτή που τον πρόδωσε και οδήγησε στον εντοπισμό του.

Ειδικότερα μία φωτογραφία του 60χρονου να πανηγυρίζει στο στολισμένο με σύμβολα της Νάπολι μπαλκόνι εστιατορίου στην Κέρκυρα για το πρωτάθλημα που κέρδισε η ομάδα του ήταν αρκετή για να ξετυλίξει το κουβάρι για τον εντοπισμό του.

Οι καραμπινιέρι σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές κατάφεραν να τον συλλάβουν, καθώς για 11 χρόνια τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το