Ελλάδα

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στο παρθένο δάσος Δρυμώνα Κεράμεια του Δήμου Μαντουδίου

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στο παρθένο δάσος Δρυμώνα και Κεράμεια του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Η φωτιά καίει κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ προς τον Δρυμώνα και η πυροσβεστική ζήτησε την εκκένωση του μοναστηριού για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για το πιο πυκνό και παρθένο δάσος της Εύβοιας στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού του Δρυμώνα με τους περίφημους καταρράκτες.

Εναέρια μέσα επιχειρούν στο πυκνό δάσος του Δρυμώνα στην Εύβοια / foto evima.gr για το ethnos.gr

Σύμφωνα με μαρτυρίες η φωτιά ξεκίνησε από κεραυνό καθώς μετά το μεσημέρι στην περιοχή υπήρξε μπούρινι με έντονη κεραυνόπτωση αλλά χωρίς να πέσει βροχή και εκεί δημιουργήθηκε το πρόβλημα καθώς σε άλλη περίπτωση θα έσβηνε η πυρκαγιά.

Oι καλόγεροι της μονής του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια / foto evima.gr για το ethnos.gr

“Είναι ευτύχημα που δεν έχουμε δυνατούς ανέμους” είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης ο οποίος βρίσκεται επί τόπου με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές από το Μαντούδι και τις γύρω περιοχές.

“Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να σβήσουμε τη φωτιά πριν νυχτώσει για να μην ξεφύγει ο έλεγχος. Αυτή τη στιγμή (σ.σ. 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας) καίει σε ένα δύσβατο σημείο και την έχουμε οριοθετήσει”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου.
Παρών και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αργύρης Λιάσκος ο οποίος ενημέρωσε τους μοναχούς της μονής του Οσίου Δαυίδ.

Οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση από το evima.gr

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το