Ελλάδα

Καμπανάκι Χαρδαλιά για 18 περιοχές στην Αττική που κινδυνεύουν να γίνουν Μάτι- «Τις κηρύξαμε άμεσου κινδύνου»

Τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν 18 περιοχές της χώρας, να μετατραπούν σε Μάτι από ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές, τόνισε από τη Βουλή ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο επικεφαλής υπουργός της Πολιτικής Προστασίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη, εξήγησε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα προσομοιώσεων που αντίθετα με τις αρχικές εκτιμήσεις έδειξε πως υπάρχουν 18 επικίνδυνες περιοχές στην Αττική. « Η δική μας αρχική εκτίμηση ήταν για 4, σε Πόρτο Γερμενό, Ιπποκράτειο, Πολιτεία, Σχοινιά. Το πρόβλημα είναι εδώ και δεκαετίες αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Εμείς κηρύξαμε και τις 18 ως άμεσου κινδύνου για να δώσουμε την δυνατότητα στους αυτοδιοικητικούς να καθαρίσουν και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ολοκληρώσαμε σε 39 ημέρες, μελέτες, διαπραγματεύσεις κ.α. και προχωρήσαμε σε 18 επιχειρήσεις αντιπυρικής θωράκισης. Εντός 6 ημερών θα δείτε συνεργεία στις περιοχές αυτές. Βάζουμε 18 δεξαμενές , δρόμους διαφυγής. Την άλλη εβδομάδα ανοίγεται ο δρόμος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Με την ίδια διαδικασία την άλλη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου για το Σέιχ Σου».

Μιλώντας για τη φωτιά στο Αλεποχώρι, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς εκδηλώθηκε βράδυ με ανέμους άνω των 8 μποφόρ. «Αν κρίνεται εσείς ανέτοιμο τον μηχανισμό που εκκένωσε οικισμούς και έσωσε ζωές είναι ύβρις απέναντι σε πυροσβέστες και εθελοντές και ΕΛΑΣ», είπε.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το