Τοπικά

Καταγγελίες και εικόνες που σοκάρουν – “Κολαστήριο” το δημοτικό καταφύγιο αδεσπότων στο Βόλο (photos)

Σοκαριστικές εικόνες στο καταφύγιο αδεσπότων του Δήμου Βόλου με ζώα νεκρά και ετοιμοθάνατα κατέγραψε η παράταξη “Μαζί για το Βόλο”.
Σοκ προκαλούν οι εικόνες εγκατάλειψης στο καταφύγιο αδέσποτων  ζώων του Δήμου Βόλου από την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ζώα νεκρά, παρατημένα, χωρίς τροφή και στοιχειώδη φροντίδα. Ζώα που περιφέρονται σχεδόν ετοιμοθάνατα. Η αποτύπωση των άθλιων συνθηκών κάτω από τις οποίες «φυλάσσονται» τα ζώα, προκαλούν ντροπή και διασύρουν τον Βόλο. Οι εικόνες είναι απάνθρωπες και δεν εκφράζουν τον πολιτισμό της πόλης.

“Η απερχόμενη δημοτική αρχή, μετά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες του 2014 ότι θα λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες, απέδειξε ότι δεν έχει ούτε βούληση, ούτε γνώση επί του θέματος, αλλά ούτε και συναίσθηση. Μάλλον όταν μιλούσε για «επίλυση» του θέματος και συμπεριφερόταν στα ζώα σα να  ήταν σφαχτά,  κάτι άλλο εννοούσε και όχι την εφαρμογή ενός σχεδίου για την ουσιαστική και αποτελεσματική διαχείριση των αδεσπότων.

Θέση μας είναι ν’ ανοίξει από την αρχή η συζήτηση με όλους τους σχετικούς φορείς, με σκοπό να συναποφασιστεί ο σχεδιασμός που θα οδηγήσει στην επίλυση του ζητήματος. Ενός ζητήματος που απαιτεί σοβαρό σχεδιασμό και χρονικό βάθος υλοποίησης, καθώς δεν μπορεί να επιτευχθεί βραχυπρόθεσμα. Στόχος μας είναι η δημιουργία επαρκώς στελεχωμένου δημοτικού κτηνιατρείου, η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δομών, όπως η αύξηση των θέσεων στο καταφύγιο στις Γλαφυρές, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία και συνομιλώντας με τους σχετικούς φορείς, όπως ο Κτηνιατρικός Σύλλογος και οι φιλοζωικές οργανώσεις. Μέχρι τότε πρέπει να μπει τέλος στις εικόνες που διασύρουν την πόλη μας”.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

“Αηδιαστική έχει καταντήσει αυτή η πολλαπλά επαναλαμβανόμενη βρόμικη και αισχρή προσπάθεια των μίκυ μάους της τοπικής πολιτικής ζωής, να επιχειρούν με χαλκευμένα και αλλοιωμένα στοιχεία να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προσελκύσουν το ελάχιστο έστω ενδιαφέρον των πολιτών στην ανούσια και θλιβερή παρουσία τους.

Τώρα ήρθε και πάλι η σειρά του δήθεν «κολαστηρίου» αδεσπότων ζώων, δηλαδή του καταφυγίου του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές, για το οποίο άγνωστα άτομα, παρουσίασαν κάποιες φωτογραφίες, που λήφθηκαν υπό άγνωστες συνθήκες, σε άγνωστο σημείο, που θα μπορούσε να είναι σε χιλιάδες σημεία της Μαγνησίας ή και ολόκληρης της χώρας, και εμφανίζουν «ζώα νεκρά, παρατημένα, χωρίς τροφή και στοιχειώδη φροντίδα. Ζώα που περιφέρονται σχεδόν ετοιμοθάνατα», όπως με περισσή αναίδεια και υποκρισία υποστηρίζουν.

Θα μπορούσαν άνετα να είναι και προϊόν του ζωγραφικού οίστρου από τον οποίο ο ανεκδιήγητος επικεφαλής της παρεούλας «Μαζί για τον Βόλο» έχει καταληφθεί, αξιοποιώντας τους μαρκαδόρους που του δώρισαν.

Ας γνωρίζουν ότι πριν από αυτούς επιχείρησαν το ίδιο και άλλοι, όμως η Δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί φορείς διερεύνησαν εξονυχιστικά τις ίδιες ανύπαρκτες και κατασκευασμένες «καταγγελίες» και εν τέλει προέκυψε ότι ουδέν επιλήψιμο υπήρξε ή υπάρχει στη λειτουργία του καταφυγίου.

Σε κάθε περίπτωση αν ο μικρός Ιάσονας έχει πραγματική αγάπη και ευαισθησία για τα ζώα, δεν έχει παρά να μετάσχει ως εθελοντής στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε, σε συνεργασία με πολλούς πολίτες και οργανώσεις, για την περίθαλψη και προστασία των άτυχων αυτών ζώων. Ισως έτσι φανεί και ελάχιστα χρήσιμος σε μια πόλη που θέλει να διοικήσει, χωρίς να έχει την ικανότητα να διοικήσει ούτε… καντίνα”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το