Τοπικά

Σκληρή ανακοίνωση Δραμητινού για την προεκλογική επίσκεψη Μπέου στο Νοσοκομείο -“Αδιάφορος επί 5 χρόνια”

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Δραμητινός  απουσίαζε σήμερα στην Αθήνα και δεν δέχτηκε τον Α. Μπέο και τη συνοδεία του στο γραφείο του, δίνοντας ωστόσο το μήνυμα πως ακόμα και εάν ήταν στο Βόλο δεν θα το έπραττε γιατί επί πέντε χρόνια ο δήμαρχος  ήταν αδιάφορος ως προς τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις του δήμου που κλήθηκε να αναλάβει το Αχιλλοπούλειο. Σε ειρωνική ανακοίνωση Μπέου κατά του κ. Δραμητινού ο διοικητής του Νοσοκομείου “ξεγύμνωσε” την δημοτική αρχή λέγοντας πως σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως το Νοσοκομείο υπήρχε αδιαφορία ακόμη και για την καθαριότητα, ενώ ο Α. Μπέος στην δική του ανακοίνωση ειρωνεύτηκε και προσέβαλλε το υποδιοικητή του Αχιλλοπούλειου που τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Η ανακοίνωση Δραμητινού:

Ευφάνταστη έως ιλαρή η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την πρώτη μετά από πέντε χρόνια επίσκεψη του απερχόμενου δημάρχου με το επιτελείο του στο νοσοκομείο Βόλου.
Καταρχήν χαιρόμαστε που έστω και στο παραένα της θητείας του θυμήθηκαν ότι υπάρχει νοσοκομείο στην περιοχή και μάλιστα με εκατοντάδες εργαζόμενους και 400 ασθενείς. Η μόνη επαφή όλη αυτή την πενταετία ήταν ένα ρουσφέτι, που θα γινόταν ούτως η άλλως γιατί δεν χρειάζεται πλέον πολιτική παρέμβαση για τα αυτονόητα, και μία προσωπική περιπέτεια ενός δικού του ανθρώπου που ευτυχώς πήγε εξαιρετικά.
Επανειλημμένες οχλήσεις για προβλήματα του νοσοκομείου που άπτονται και των αρμοδιοτήτων του Δήμου έπεφταν συνήθως στο κενό, και μιλάμε για το πράσινο, την καθαριότητα, το τεράστιο πρόβλημα με τους αστέγους, τα κληροδοτήματα, φωνή βοώντος εν τη έρήμω.
Στην τάχαμου δήθεν προγραμματισμένη επίσκεψη του στο νοσοκομείο, που την γνώριζαν μόνο αυτοί, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο διοικητής ήταν στην Αθηνά για τα μεγάλα σχέδια αναβάθμισης του ιδρύματος και την δημιουργία της κλινικής της παρηγορικής ιατρικής. Σχέδια και δράσεις που μάλλον ηχούν ως άγνωστες λέξεις στην φρασεολογία του κίτς που εκπροσωπεί. Να θυμίσω ακόμη μερικές άγνωστες λέξεις για τον Δήμο που γίνονται κάθε μέρα πράξη στο νοσοκομείο για να μην ακούει μόνο ότι του λένε. 2.250.000 Ε σε έργα ΕΣΠΑ εγκαινιάζονται, 1.750.000 Ε σε έργα από πρόγραμμά δημοσίων επενδύσεων υλοποιούνται αυτές τις μέρες, θα τον καλέσουμε και στα εγκαίνια. 1.000.000 δωρεές συμπολιτών μας που μας εμπιστεύθηκαν έχουμε υλοποιήσει ήδη και προχωράμε σε 1 500.000 Ε ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου και την πρόσφατη δωρεά 1500000 Ε για την νέα κλινική που ετοιμάζουμε. Επειδή φανταζόμαστε ότι στο μικρόκοσμο που ζούμε κάποιους όλα αυτά τα ωραία για την πόλη τους ενοχλούν, προτιθέμεθα να κάνουμε μαθήματα δωρεάν στην διεκδίκηση και υλοποίηση κονδυλιών που η νύν δημοτική αρχή δεν γνωρίζει και ασχολείται μόνο με το «κακογούστως φαίνεσθαι» και υπό τον ήχο λαϊκών σκυλάδικων.
Κλείνοντας ένα μικρό σχόλιο για τον διορισμένο διοικητή. Αν εκτιμά ότι ένας πτυχιούχος ιατρικής Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην καρδιολογία, χρόνια γιατρός της πόλης που πρόσφατα αυτός γνώρισε, με χρόνια προσφοράς στους κοινωνικούς αγώνες, το κοινωνικό ιατρείο, τους γιατρούς του κόσμου, τέως πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας είναι λιγότερο άξιος από του διάφορους αγράμματους και τυχαίους , του συνιστώ στην επιτροπή κρίσεων του υπουργείου Υγείας , με το υπέροχο προσωπικό του λόγο και τα ανιδιοτελή του επιχειρήματα να κάνει την εισήγηση του και δεν ξέρει κανείς καμία φορά…”

Η ανακοίνωση Μπέου

Δυστυχώς ο διορισμένος διοικητής, κ. Δραμητινός, που μάλιστα έχει και την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, έστω και «άφαντου», καίτοι είχε ενημερωθεί, δεν ήταν στο γραφείο του, προφανώς εκτελώντας τα κομματικά – εργολαβικά χρέη μπογιατζή, χρωματίζοντας με τους άλλους κομματικούς εγκάθετους την…πόλη! Αντ’ αυτού τον Δήμαρχο και το κλιμάκιο των συνεργατών του  υποδέχθηκε ο υποδιοικητής, ονόματι Αποστολίδης, διορισμένος και αυτός, υπάλληλος από τη Λάρισα, που μέχρι σήμερα έχει διακριθεί για την κατάρτιση προγράμματος εφημεριών με γιατρούς που απουσίαζαν στο…εξωτερικό!

Αντίθετα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ντίνο Μηνδρινό από τον οποίο διευκρινίστηκε ότι ουδέν πρόβλημα συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου έχει παρουσιαστεί σε ό,τιδήποτε έχει ζητηθεί και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος αφού εξέφρασε την ευχή κάποτε οι διορισμοί σε τέτοιες καίριες και ευαίσθητες θέσεις, όπως του διοικητή, να γίνονται με αξιοκρατικά και μόνο κριτήρια, βάσει γνώσεων και προσόντων, και όχι με βάση την κομματική ταυτότητα, ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Βόλου ουδεμία διάθεση έχει να παρεμβαίνει στα θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον τραγικό. Και χαρακτήρισε ως κωμικοτραγικό το φαινόμενο διαφόρων υποψηφίων που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο προεκλογικά και μόνο που δεν προχωρούν σε εξετάσεις…ασθενών!

Αντιθέτως ο Δήμος Βόλου είναι πρόθυμος, ανταποκρινόμενος στην πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά του, να εξυπηρετήσει κάθε αίτημα στήριξης από την πλευρά του Ιδρύματος, που αναφέρεται στις αρμοδιότητές του, επαναλαμβάνοντας ότι ακριβώς αυτό τον χαρακτήρα είχε η επίσκεψή του, δηλαδή να αποκατασταθεί και μόνο η αλήθεια και δεν ήταν ενταγμένη σε κάποια προεκλογική φιέστα, όπως ατυχώς κάνουν κάποιοι άλλοι.

Απάντηση της δημοτικής αρχής Βόλου στην ανακοίνωση Δραμητινού:

Αφού μειώθηκαν κάπως οι, κάθε είδους, αναθυμιάσεις που αναδύονται, και που προδήλως επηρέασαν, τον Διοικητή Δραμητινό στη συγγραφή κειμένου -«απάντησης» στα όσα ο εκλεγμένος από το λαό του Βόλου, Δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος, διατύπωσε δημόσια μετά από την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Βόλου, διαπιστώνουμε πόσο παραμορφωτικές για τον άνθρωπο μπορούν να καταστούν η μισαλλοδοξία, η κομματική φανατίλα και ο ασφυκτικός εναγκαλισμός με την εξουσία, ιδιαίτερα δε όταν πρέπει όλα αυτά να επιδεικνύονται σαν προσόντα, σε καθημερινή βάση, στους κομισάριους του κόμματος.

Η αλήθεια είναι ότι για τον «δραπέτη» του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, διοικητή Δραμητινό, μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου, έστω και στον «προνομιακό» του χώρο, μόνο ευχάριστη δεν θα ήταν. Ετσι κατανοούμε την ανάγκη του, τη συγκεκριμένη ημέρα, να απουσιάζει στην Αθήνα. Αλλωστε με όλα όσα έχει δείξει ως δημόσιο πρόσωπο για να αποφύγει τις ευθύνες του θα μπορούσε να καταφύγει και στην Αφρική, ή όπου αλλού, αναζητώντας μια παρηγορία, όχι κατ’ ανάγκη ιατρική.

Και επειδή όσο καλή διάθεση να έχουμε δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο με ένα κομματικό εγκάθετο, που πανηγυρίζει και χαρακτηρίζει επιτυχία το ότι δωρητές έρχονται να καλύψουν τα μεγάλα κενά στον χώρο της Υγείας, θα σταθούμε σε ένα δύο σημεία, που μαρτυρούν το αποκρουστικό και βδελυρό πρόσωπο αυτής της εξουσίας, που ο Δραμητινός υπηρετεί με θέρμη.

Η αναφορά του θλιβερού διοικητή σε προσωπική περιπέτεια υγείας συγγενικού προσώπου του Δημάρχου, που μάλιστα επιχειρείται να εμφανιστεί και σαν…ρουσφέτι (!) δείχνει ακριβώς την ποιότητα και το ήθος του ανδρός, που όσο ναρκισσισμό και αυτοϊκανοποίηση και αν επιστρατεύσει, για να μας πείσει για την…υπεροχή του, δεν μπορεί να εξωραΐσει. Η περίπτωση αφορά την σύζυγο του Δημάρχου Βόλου και την ανάγκη υποβολής της σε μια χειρουργική επέμβαση, για την οποία εμπιστεύθηκε – και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε απόλυτα – τους εξαιρετικούς γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου. Τώρα γιατί αυτό είναι ρουσφέτι, μόνο η διανοητική κατάσταση του Δραμητινού θα μπορούσε να το εξηγήσει.

Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω, γι αυτή την αθλιότητα, απλώς θα εκφράσουμε την απορία μας, αν αυτός ο μέγας, κατά την αυτοαξιολόγησή του, επιστήμων (ομόλογος του δόκτορος House;) και συνδικαλιστής έχει συναίσθηση του όρκου που έχει δώσει και τι ακριβώς αυτός περιλαμβάνει, για την προστασία του απορρήτου του ασθενούς κλπ, ή αν θα πρέπει κάποια στιγμή να του το υπενθυμίσουν οι λαλίστατοι, κατά τα άλλα, συνάδελφοί του – συνδικαλιστές στον Ιατρικό Σύλλογο.

Σε κάθε περίπτωση οι γιατροί του Νοσοκομείου έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά, ευτυχώς έχοντες άλλη αντίληψη από του Δραμητινού. Για μας πλέον πραγματική παρηγορία είναι η ελπίδα ότι κάποτε φαινόμενα Δραμητινού δεν θα υπάρχουν και ότι όντως σε κάθε τομέα θα υπάρχουν οι ικανοί και γνώστες του αντικειμένου. Αυτοί που πχ για την περίπτωση του χώρου της Υγείας έχουν σπουδάσει το αντικείμενο της διοίκησης μονάδων Υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το