Τοπικά

Κάμερες για την αποφυγή πρόκλησης νέων ζημιών ζητεί το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Την τοποθέτηση καμερών οι οποίες θα λειτουργούν εκτός διδακτικού ωραρίου με στόχο την αποφυγή πρόκλησης ζημιών από άγνωστους, έχει ζητήσει η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως την τρέχουσα σχολική χρονιά τρεις φορές προκλήθηκαν σημαντικές φθορές στο σχολικό συγκρότημα.
Η πρώτη ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η δεύτερη σημειώθηκε πριν έναν μήνα περίπου και η τρίτη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
«Πάνω από 50 τζάμια από εργαστήρια, γραφεία και δύο κλιμακοστάσια έσπασαν άγνωστοι. Ήρθαμε το πρωί του Σαββάτου και αντικρίσαμε μια αποκαρδιωτική εικόνα» ανέφερε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, καθώς έπρεπε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. «Με τη συνεργασία όλων κατορθώθηκε, ώστε να μην επηρεαστεί καθόλου η διεξαγωγή των εξετάσεων και η προσπάθεια των υποψηφίων» ανέφερε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε πως «πλέον συνεργεία του Δήμου Βόλου αποκαθιστούν τις ζημιές. Η τοποθέτηση των καινούργιων τζαμιών γίνεται σταδιακά, καθώς έχουμε σε εξέλιξη και τις πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα έχει τοποθετηθεί και σεκιούριτι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα. Φοιτήσαμε σε αυτό το διδακτήριο ως μαθητές και πονάει η ψυχή μας, όταν συμβαίνουν τέτοιες ζημιές. Είναι κρίμα τα χρήματα των φορολογουμένων αντί να πηγαίνουν για δημιουργικούς σκοπούς, να διοχετεύονται για την αποκατάσταση ζημιών. Μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν σημειωθεί τρία περιστατικά φθορών. Μάλιστα στο πρώτο που έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια από τα γραφεία του ΙΕΚ και επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα κλιματιστικό. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποια είναι τα κίνητρα αυτών των ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες».
Ο διευθυντής σημείωσε πως «δυστυχώς είμαστε ένα απομακρυσμένο σχολείο από το κέντρο και για κάποιους αυτό είναι ευκαιρία ή κίνητρο για να προκαλέσουν ζημιές, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος».
Από το 2018 και με εξαίρεση ένα επτάμηνο, όπου τοποθετήθηκε ένας εργαζόμενος, το σχολικό συγκρότημα λειτουργεί χωρίς φύλακα, καθώς πριν τέσσερα χρόνια συνταξιοδοτήθηκε ο φύλακας που εργαζόταν εκεί.
«Έχουμε ζητήσει να τοποθετηθούν κάμερες που θα λειτουργούν σε ώρες εκτός διδασκαλίας, προκειμένου να ξέρουν οι άγνωστοι δράστες, όταν πάνε να προκαλέσουν ζημιές, ότι θα εντοπιστούν. Εμείς για τις τελευταίες ζημιές που προκλήθηκαν, στοχεύουμε να προβούμε στην κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων» κατέληξε ο κ. Κόκκινος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το