Κόσμος

Ισημερινός: Οι αρχές απαγορεύουν τους εορτασμούς σε δημόσιους χώρους ενόψει του τέλους του έτους

Η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε χθες Τρίτη να απαγορευθούν οι θρησκευτικές τελετές και οι εορτασμοί σε δημόσιους χώρους ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας, η Χιμένα Γκαρσόν.

«Στους δημόσιους χώρους θα απαγορευθούν εκδηλώσεις όπως οι συναυλίες, οι παιδικές γιορτές, οι λειτουργίες και οι εορτασμοί για την έλευση του νέου έτους», είπε η κυρία Γκαρσόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν επίσης να περιοριστεί στο 75% της χωρητικότητάς τους η υποδοχή κοινού σε εκθεσιακά κέντρα, εκκλησίες και εμπορικά κέντρα την ίδια περίοδο. Για την εστίαση, η χωρητικότητα θα μειωθεί στο 50% και θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την COVID-19 προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα του τομέα.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν εξαιτίας της «σημαντικής» αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, εξήγησε η υπουργός. Οι περισσότερες μολύνσεις αναφέρονται στις παραθαλάσσιες επαρχίες Γουάγιας και Μαναβί, καθώς και στην επαρχία Πιτσίντσα, στις Άνδεις, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, το Κίτο.

Το κράτος των Άνδεων –μια από τις πρώτες εστίες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην περιφέρεια– έχει καταγράψει επισήμως 33.562 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 533.588 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν εντοπίστηκε η πρώτη μόλυνση.

Κάπου 12 από τα 17,7 εκατομμύρια κατοίκους του Ισημερινού έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού τους και πάνω από 700.000 είχαν λάβει τρίτη, αναμνηστική δόση μέχρι χθες.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το