Τοπικά

Τα πρώτα χιόνια στο Πήλιο

 

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο. Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν στα ορεινά τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ χθες το πρωί η χιονόπτωση ήταν εντονότερη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρης Ιγγλέσης, μιλώντας στη «Θ» δήλωσε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο «Αγριόλευκες Πηλίου» είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους χιονοδρόμους, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και όπως συμπλήρωσε «Οι αναβατήρες, τα ratrack είναι όλα έτοιμα, συντηρημένα με τη συνδρομή και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη σημαντική στήριξη και της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη, για να εξασφαλίσουμε πρωτίστως την ασφάλεια όλων».
Μάλιστα το απόγευμα δύο μηχανήματα – αλατιέρες, έριξαν αλάτι από τη διασταύρωση του Χιονοδρομικού προς Καράβωμα και Ζαγορά και Κισσό, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.
Φέτος το Χιονοδρομικό θα έχει επιπλέον προσωπικό, το οποίο μεταφράζεται σε 15 άτομα – δύο επιπλέον σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να λειτουργούνε τρία ταμεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου λόγω και των πρωτοκόλλων του κορωνοϊού – κι έναν γιατρό. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι και το Χιονοδρομικό θα λειτουργήσει τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση – εκπαίδευση του προσωπικού του Χιονοδρομικού για πρώτες βοήθειες και διάσωση.
Σύμφωνα με δελτίο ενημέρωσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, σήμερα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως νωρίς το πρωί. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Πρωτόκολλο λειτουργίας
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, που έχει εγκριθεί προβλέπεται η λειτουργία τους υπό τους ακόλουθους όρους:
– Οι χώροι εστίασης / chalet των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την εστίαση σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους αντίστοιχα.
– Τα καταστήματα των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο.
– Οι ξενώνες/ξενοδοχεία των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τα ξενοδοχεία.
– Στους εξωτερικούς χώρους των χιονοδρομικών κέντρων (πίστες κλπ) να είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός (π.χ. εκδοτήρια εισιτηρίων, χώροι αναμονής επιβίβασης σε αναβατήρες κλπ).
– Για τους αναβατήρες των χιονοδρομικών κέντρων ισχύουν τα εξής:
– Για αναβατήρες ανοικτού τύπου, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.
– Για αναβατήρες κλειστού τύπου οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά μάσκα και υφίσταται ο φυσικός αερισμός.
– Για αναβατήρες κλειστού τύπου οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δύνανται να χρησιμοποιούνται στο 50% της πληρότητάς τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά χειρουργική μάσκα. Εάν αφορά σε άτομα της ίδιας οικογένειας αποκλειστικά, δύναται να χρησιμοποιηθεί το 100% της πληρότητάς τους.
– Στις σχολές χιονοδρομίας των χιονοδρομικών κέντρων, να είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός. Τα δε καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, που αυτές πιθανώς διαθέτουν, να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο και με επιπρόσθετη υποχρέωση η ενοικίαση ρουχισμού, μάσκας σκι και κράνους σκι να απολυμαίνονται πριν από κάθε νέα τους χρήση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το