Τοπικά

Κραυγή αγωνίας για παραλίες στο Νότιο Πήλιο

 

Διανύοντας την τουριστική περίοδο και σε διάστημα εννέα μηνών από τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγνησία και μεταξύ άλλων και τον δήμο Νοτίου Πηλίου, οι κάτοικοι, ζητούν παρεμβάσεις σε δρόμους που έχουν κοπεί και καταστραφεί και παραλίες που έχουν «εξαφανιστεί».
Όπως επισημαίνουν περίοικοι της ευρύτερης περιοχής του δήμου, σοβαρά προβλήματα, έχουν ο δρόμος κατεβαίνοντας στην παραλία της Μικρής Πάου στο ύψος του μοναστηρίου που ανήκει στο Πανεπιστήμιο, στην Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Πάου.
Επίσης, η παραλία της Πάλτσης, όπως κι άλλες παραλίες στο δήμο, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και δεν είναι απολύτως και με ασφάλεια προσβάσιμες σε τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν την περιοχή ή κι ακόμη και από τους μόνιμους κατοίκους.
Μεταξύ των περιοχών που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης είναι και η Συκή. Όπως αναφέρουν «Πέραν από τους αγροτικούς δρόμους που έχουν μετατραπούν σε μονοπάτια και αναμένουμε διάνοιξη αυτών, προβλήματα προσβασιμότητας, παρουσιάζουν και οι παραλίες Ποτόκι και Πανταζή Άμμο».
Ειδικότερα για το Ποτόκι, η παραλία δεν είναι πλέον προσβάσιμη, καθώς ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ρέμα και η άσφαλτος έχει κοπεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, η Συκή αποτελεί την πιο κοντινή παραλία στο Αιγαίο.
Επιπλέον, η πρόσβαση στην Πανταζή Άμμο, γίνεται επίσης μετ’ εμποδίων και δυσκολιών καθώς κάποια σημεία του οδοστρώματος έχουν σπάσει κι υπάρχουν κλαδιά, με αποτέλεσμα η διέλευση να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, ειδικά όταν το οδόστρωμα παρουσιάζει κακοτεχνίες.
«Ο κόσμος δεν έχει εικόνα της κατάστασης. Χρειάζονται παρεμβάσεις. Βλέπουμε τις εργασίες του δήμου, αλλά χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις. Επίσης, ο δρόμος για τα Ποτιστικά δεν λειτουργεί, όπως και η σύνδεση Συκής – Ξυνόβρυσης. Διανύουμε την τουριστική περίοδο και χρειάζεται να πέσει το βάρος και σε αυτές τις παραλίες και περιοχές, καθώς πολλοί έρχονται για καλοκαίρι και χρειάζεται να έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το