Τοπικά

Το 15% αιθουσών με αιρκοντίσιον στα δημοτικά Βόλου-Μικρή συμμετοχή μαθητών στην τηλεκπαίδευση

Με τηλεκπαίδευση ολοκληρώνονται σήμερα τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Δήμου Βόλου, καθώς λόγω του καύσωνα αποφασίστηκε από τον δήμο να κλείσουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι θερμοκρασίες χθες ήταν υψηλές και οι μαθητές παρέμειναν στα σπίτια τους, για να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση. Βέβαια λόγω της περιόδου που διανύουμε και της χαλαρότητας που έτσι και αλλιώς επικρατεί στα σχολεία δύο μέρες πριν το τέλος των μαθημάτων, η συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση δεν ήταν υψηλή.
Άλλωστε ένας ακόμη λόγος ήταν και πως χθες αρκετά σχολεία είχαν προγραμματίσει είτε πρόβες για εκδηλώσεις είτε εκδηλώσεις. Πλέον οι περισσότερες εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν, θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή που ήταν προγραμματισμένο να δοθούν και οι έλεγχοι επίδοσης στους μαθητές και έτσι να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος τόνισε πως «στην τηλεκπαίδευση συμμετείχε μικρός αριθμός μαθητών από τις μικρότερες τάξεις, ενώ υψηλότερη συμμετοχή υπήρξε από τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων. Πάντως το ζήτημα είναι να υπάρξει αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, ώστε να μην κλείνουν τα σχολεία. Σύμφωνα με μια πρώτη εικόνα, μόλις το 15% των αιθουσών στα δημοτικά του Βόλου διαθέτει αιρκοντίσιον. Και μάλιστα αρκετοί εξοπλισμοί προμηθεύτηκαν μέσω από χορηγίες των συλλόγων γονέων ή άλλων ιδιωτών. Θα πρέπει η πολιτεία να εξασφαλίσει ένα κονδύλι, ώστε να προμηθευτούν και οι υπόλοιπες αίθουσες παρόμοιο εξοπλισμό και οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε δροσερές αίθουσες. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα νηπιαγωγεία, όπου και εκεί θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα με την προμήθεια κλιματιστικών. Μάλιστα στα νηπιαγωγεία που είναι τα περισσότερα διθέσια, δηλαδή πιο μικροί χώροι, μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί και πιο εύκολα.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, μέλος του συλλόγου δασκάλων και διευθυντής στο 20ο δημοτικό Βόλου κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης τόνισε πως τα σχολεία είναι κλειστά, ενώ είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, πρόβες για εκδηλώσεις και γενικά όλες οι διαδικασίες για τη λήξη του σχολικού έτους. Πρέπει και τα σχολικά κτίρια στην Ελλάδα να αναβαθμιστούν και να προσαρμοστούν στις νέες κλιματολογικές συνθήκες. Στο εξωτερικό υπάρχουν διδακτήρια με ανοικτούς εσωτερικούς χώρους για τους μαθητές, αλλά μεγάλες αίθουσες δίπλα σε αυτές των μαθημάτων, ώστε να αντιμετωπίζονται καταστάσεις ψύχους και έντονης ζέστης. Στην Ελλάδα τα διδακτήρια είναι κτισμένα με τη φιλοσοφία πολύ παλιότερων δεκαετιών. Παράλληλα πρέπει στις αίθουσες να υπάρχουν αιρκοντίσιον και ανεμιστήρες επιδαπέδιοι».
Ερωτηθείς για την τηλεκπαίδευση είπε πως δύο μέρες πριν το τέλος των μαθημάτων η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να έχει το νόημα μιας κανονικής περιόδου, καθώς η διδακτέα ύλη έχει ολοκληρωθεί, οι βαθμολογίες δόθηκαν, άρα ποια τηλεκπαίδευση να γίνει; Σε πολλά σχολεία είχαν προγραμματιστεί αυτές τις δύο μέρες πρόβες για εκδηλώσεις. Να κάνουν τις πρόβες μέσω του υπολογιστή;».

 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το