Κόσμος

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν το αίσθημα μίσους και οι διακρίσεις μετά την εκλογή Τραμπ

Σχεδόν τα 2/3 δηλαδή το 63% των Αμερικανών εκτιμούν ότι το μίσος και οι διακρίσεις καταγράφουν άνοδο στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Επειτα από δεκάδες περιστατικά συναγερμών για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών και βανδαλισμών εβραϊκών κοιμητηρίων, η ανησυχία μπροστά στην άνοδο ειδικά του αντισημιτισμού έχει αυξηθεί, καταδεικνύει αυτή η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Quinnipiac που διεξήχθη από την 4η έως την 6η Μαρτίου.

Το 70% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα «σοβαρό ή πολύ σοβαρό», ένα ποσοστό που ενισχύθηκε σε σύγκριση με το 49% που καταγράφηκε σε μια ανάλογη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιοποιήθηκε την 9η Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί εμφανίζονται να επικροτούν την αντίδραση του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μπροστά στην αύξηση των περιστατικών απειλών σε βάρος της εβραϊκής κοινότητας.

Το 38% των ερωτηθέντων εγκρίνει την ανταπόκρισή του, ενώ το 37% την αποδοκιμάζει, βάσει της δημοσκόπησης, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1.323 ψηφοφόρων.

Αρκετοί επέκριναν το Ντόναλντ Τραμπ, καθώς καθυστέρησε να καταδικάσει την αύξηση αυτών των απειλών, κάτι που έκανε στην αρχή της ομιλίας του ενώπιον του Κογκρέσου την 28η Φεβρουαρίου.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το