Τοπικά

Ημερίδα για τις εξαρτήσεις των νέων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης 

Μια εξαιρετικά σημαντική ημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στις 17:30μμ στo αμφιθέατρο του σχολείου, με θέμα «Κολλήματα και εξαρτητικές συμπεριφορές στους έφηβους και στους νέους. Μύθοι και πραγματικότητα. Πρακτικές πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης».

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Ν. Μαγνησίας «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» και το Κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων «ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ», με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζονται την καθημερινότητα με τους εφήβους με ξεκάθαρη επικοινωνία και όρια και να διαπιστώσουν ότι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των επικίνδυνων συμπεριφορών των εφήβων αποτελούν την μοναδική προϋπόθεση για μια ενήλικη ζωή χωρίς εξαρτήσεις, βία και παραβατικότητα.

Αναλύθηκαν επίσης οι δυσκολίες και τα οφέλη των νέων τεχνολογιών και πότε η χρήση τους καταλήγει προβληματική. Πότε μιλάμε για εξάρτηση στα παιδιά και τους εφήβους και πώς οι γονείς μπορούν να την αναγνωρίσουν και να την αντιμετωπίσουν αλλά και πώς μπορεί η οικογένεια να οριοθετήσει τα παιδιά και να διδάξει την ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών.
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τους εισηγητές να δίνουν στους γονείς που παρευρέθηκαν απαντήσεις και κατευθυντήριες γραμμές στους προβληματισμούς τους σχετικά με τις εξαρτήσεις των εφήβων αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, μέσα από μια σταθερή και ποιοτική σχέση και επικοινωνία.
Εισηγητές ήταν τα έμπειρα στελέχη της «Πρότασης Ζωής» κ. Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική λειτουργός και του «ΚΕΘΕΑ Πιλότος» κ. Αλεξίου Δημήτριος, Κοινωνιολόγος και κ. Τζανίδης Ιωάννης, Ψυχολόγος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το