Τοπικά

Φοιτητές ζητούν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας

 

Πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν χθες φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζητώντας καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στις εγκαταστάσεις μετά τις πλημμύρες αλλά και μεγαλύτερη χρηματοδότηση για το τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διαβίωσης τους.
Οι φοιτητές διεκδικούν μεταξύ άλλων δωρεάν και αναβαθμισμένη φοιτητική μέριμνα, αλλά και έκτακτο κονδύλι προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο ύψος των αναγκών για την πλήρη επισκευή και συντήρηση όλων των κτιριακών αναγκών.
Η συγκέντρωση και πορεία των φοιτητικών συλλόγων ξεκίνησε χθες στις 12 το μεσημέρι από το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου και διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι φοιτητές κρατούσαν στην αρχή της πορείας μια σημαία της Παλαιστίνης εκφράζοντάς έτσι την συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό.
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή οι φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει μονοήμερη κατάληψη στο Πανεπιστήμιο.
«Δεν μένουμε θεατές στην άθλια και επικίνδυνη καθημερινότητα που βιώνουμε οι φοιτητές του Βόλου είτε με τηλεκπαίδευση είτε με διά ζώσης διδασκαλία λόγω των τεράστιων καταστροφών από τις πλημμύρες.
Δεν μένουμε θεατές στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας. Δεν είναι λογικό οι σχολές να λειτουργούν οριακά με ελάχιστους καθηγητές, με ανεπαρκείς υποδομές, με το κόστος σπουδών να ανεβαίνει, με τα πτυχία να υποβαθμίζονται διαρκώς. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης».
Ο φοιτητής Παναγιώτης Καραδήμας από το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέφερε πως «η παιδεία μετατρέπεται σε εμπόρευμα και μετά από δύο μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες βρίσκεται υπό διάλυση. Δεν λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τους φοιτητές. τα μαθήματα πλέον διεξάγονται διά ζώσης στα κτίρια, αλλά οι αίθουσες έχουν προβλήματα. Βλέπουμε να πέφτουν ψευδοοροφές, όπως προβλήματα έχουν και τα παράθυρα. Εκεί που κάνουμε μάθημα, δεν υπάρχει ασφάλεια. Οι φοιτητές ζουν την απόλυτη εξαθλίωση. Και δεν υπάρχει κάποια απάντηση από το υπουργείο για τα προβλήματά τους».
Από την πλευρά της η φοιτήτρια του Τμήματος Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών Μαρία Ρουχά ανέφερε πως «σαν παιδαγωγοί δεν μπορούμε να ανεχτούμε να βομβαρδίζεται η Παλαιστίνη. Ο πόλεμος μπορεί να γίνεται στην Παλαιστίνη, αλλά δεν είναι τόσο μακριά από εμάς. Εμείς μετά από καιρό θα πάμε σε δομή προσφύγων ως παιδαγωγοί να εργαστούμε και θα έρθουμε αντιμέτωποι με τη φρίκη του πολέμου. Τα χρήματα που δίνονται για τον πόλεμο, πρέπει να δοθούν για το Πανεπιστήμιο και την εκπαίδευση».
Η ίδια αναφέρθηκε και στο υψηλό κόστος διαβίωσης των φοιτητών λέγοντας χαρακτηριστικά πως συνεχώς αναρωτιόμαστε, αν θα μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, καθώς υπάρχει η ακρίβεια και τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το