Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Ένα διπλό μήνυμα είχε η εθελοντική δράση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και στόχευε οι μαθητές αφενός να γνωρίσουν τη μεσογειακή αναιμία ως πάθηση αφετέρου να μυηθούν στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Πιο συγκεκριμένα για ακόμη μια φορά το 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία στο σχολικό συγκρότημα. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των δύο σχολείων.
Εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και άλλοι πολίτες πρόσφεραν αίμα για να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που το έχουν άμεση ανάγκη. Και μια τέτοια κατηγορία είναι οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία που στη Μαγνησία ξεπερνούν τα 150 άτομα.

«Η Εθελοντική Αιμοδοσία έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια στα σχολεία μας μια προσπάθεια που σκοπό έχει τη στήριξη του πάσχοντα συνανθρώπου και επιπρόσθετα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους μαθητές μας» τόνισαν οι δύο διευθύντριες του 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κ.κ. Βάσσα Παρασκευά και Ελένη Χατζηδημητρίου αντίστοιχα.
Από το πρωί βρέθηκε στο σχολικό συγκρότημα η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ στο πεζοδρόμιο είχε τοποθετηθεί ένα τραπεζάκι με μια αφίσα για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κ. Δέσποινα Λουκάκη επισήμανε πως «έχουμε ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς να ενημερώνουμε τους μαθητές στα σχολεία, ώστε να τους βάλουμε στη διαδικασία να ευαισθητοποιηθούν γνωρίζοντας πλέον τι είναι η μεσογειακή αναιμία αλλά και τις ανάγκες του γενικού πληθυσμού σε αίμα, ώστε ως αυριανοί πολίτες να γίνουν ενεργοί εθελοντές αιμοδότες και να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες. Βλέπουμε μάλιστα ότι αυτή η προσπάθεια έχει αρχίσει να αποδίδει, καθώς υπάρχουν εκτός από τα σχολεία και άλλοι σύλλογοι, όπως ο εμπορικός σύλλογος που αποφασίζουν να διοργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες».

Η κ. Λουκάκη αναφερόμενη στην κατάσταση στο Νοσοκομείο και στην επάρκεια σε αίματα είπε πως «αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε πως καλύπτουμε τις ανάγκες μας, αλλά πάντα υπάρχει η ανάγκη και της επόμενης μέρας, οπότε δεν εφησυχάζουμε ποτέ και προσπαθούμε να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο».
Σημειώνεται πως «ακόμη μια εθελοντική αιμοδοσία από τον σύλλογο πασχόντων με μεσογειακή αναιμία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο παγκύπριο διδακτήριο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και άλλη».
Από τον σύλλογο αναφέρθηκε ακόμη ότι την τρέχουσα περίοδο του Πάσχα που πολλοί εκδράμουν λόγω του Πάσχα, θα πρέπει να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη επαγρύπνηση από τους εθελοντές αιμοδότες για να προσφέρουν αίμα, καθώς οι ανάγκες είναι διαρκείς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το