Τοπικά

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις προσλήψεις συμβασιούχων στον Δήμο Βόλου

Ερώτηση για τις προσλήψεις συμβασιούχων στον Δήμο Βόλου κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως αναφέρει:

«Οργιάζουν οι φήμες στην πόλη για το δίκτυο πελατειακών σχέσεων που, ενδεχομένως, έχει στήσει η δημοτική αρχή Βόλου. Το θέμα αφορά τις πρόσφατες προσλήψεις στην υπηρεσία καθαριότητας 17 Οδηγών και 56 ατόμων Συνοδών Απορριμματοφόρων και στην υπηρεσία πρασίνου 21 ατόμων (Οδηγών, Τεχνολόγων Γεωπονίας, Κηπουρών, Εργατών Πρασίνου).
Οι εργαζόμενοι, που, ύστερα από σχετική αίτησή τους, απορρίφθηκαν από τις προσλήψεις, θύματα κι αυτοί της ανεργίας, της ανέχειας, που τους έχει καταδικάσει η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, δίκαια αναρωτιούνται για το λόγο που δεν επιλέχθηκαν. Η δημοτική αρχή, δεν δίνει στοιχεία – πίνακες κατάταξης & βαθμολογίας, απορριπτόμενων και επιτυχόντων υποψήφιων, με το πρόσχημα ότι αυτό δεν προβλέπεται από τις διατάξεις για την πρόσληψη εργαζομένων «για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών», όπως προβλέπεται στις προσλήψεις με τον ΑΣΕΠ.

Ερωτάται η δημοτική αρχή:
• Με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι των παραπάνω προκηρύξεων;
• Προσλήφθηκαν αυτοί οι εργαζόμενοι με ενιαία κριτήρια, ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και πεδίο ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων, μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, και ποια είναι αυτά;
• Τι θα κάνει η δημοτική αρχή έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν και έννομο συμφέρον, να γνωρίζουν τους λόγους που απορρίφθηκαν από τους προσλήψεις, ανακοινώνοντας τους πίνακες κατάταξης και βαθμολογίας επιτυχόντων και απορριπτόμενων υποψήφιων ;
• Ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα αναλάβει η δημοτική αρχή για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων προσωπικού στον Δήμο Βόλου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων;»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το