Άρθρα

Ενώπιον του διεθνούς ανακριτή

Του Φοίβου Ιωσήφ

Οι Έλληνες έχουν κληθεί πλέον να λογοδοτήσουν στα διεθνή και διαγαλαξιακά δικαστήρια για τη θρασύτατη γλώσσα τους. Δεν πήγαινε άλλο αυτή η διήθηση σε κάθε επιστήμη, χώρα και Γαλαξία.
Η ανάκριση κράτησε πολλές ώρες. Φοβόμαστε φυλακίσεις ή και χειρότερα.

Καταρχάς έδωσαν ελληνικό όνομα στις Άνδεις της Νοτίου Αμερικής. Η οροσειρά «αναδύεται» αμέσως μετά τις ακτές του Ειρηνικού και αυτοί οι θρασύτατοι την είπαν Άνδεις. Πάμε πιο κάτω στο κατηγορητήριο. Η μουσική λέγεται σε όλες τις γλώσσες μουσική, δεν είχαν καμία δουλειά να επέμβουν η Κλειώ, η Τερψιχόρη και η Ευτέρπη. Το κατηγορητήριο συνεχώς μεγαλώνει. Η αστυνομία σε πάρα πολλές χώρες λέγεται police, ακόμη και στα τούρκικα. Δεν ξέραν οι καλοί αυτοί άνθρωποι ότι πόλις είναι το σύνολον των κτιρίων, ενώ οι διαμένοντες άνθρωποι είναι οι αστοί. Εμείς την είπαμε νόμο για τους αστούς-αστυνομία. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν κι όλας. Τώρα όμως εμείς θα την πληρώσουμε, το δικαστήριο παγκοσμίων γνώσεων δεν αστειεύεται. Ερχόμαστε σήμερα στους γεωφυσικούς χάρτες.

Υπάρχουν τα ποτάμια από την έννοια της πτώσης των υδάτων, τα οποία βέβαια ρέουν. Τι καλά! Το άρπαξαν τα αγγλογαλλόπουλα και το έκαναν river και riviere αντίστοιχα. Οι Γερμανοί ως πονηρότεροι είπαν τον δικό τους Δούναβη μιας και έκανε πολύ θόρυβο και εδονείτο (Donau). Οι Ρώσοι δεν πιάστηκαν κορόιδα και χρησιμοποίησαν κι αυτοί το ίδιο ρήμα και τον είπαν Δνείπερο. Το είδαν οι Ιταλοί και πονήρεψαν, βγάλαν το ποτάμι της Ρώμης Τίβερη. Το παραποίησαν λιγάκι από το ελληνικότατο Θίβρυς, δηλαδή ζεστό ποτάμι, γι’ αυτό άλλωστε πιάνουν τον σταυρό στα Θεοφάνεια. Από κοντά και οι Λονδρέζοι, είπαν τον δικό τους Thames, βάλαν και ένα h ανάμεσα, αφού προέρχεται από το ποτάμι της Βορείου Ηπείρου Θύαμις, Καλαμάς που λέγαμε στον πόλεμο. Μπράβο καλά παιδιά, το τρώτε όλο το φαγητό σας. Οι Ρώσοι τώρα φιάχναν αυτοκίνητα και δεν είχαν πώς να τα πουν, αρπάζουν λοιπόν τον Όμηρο, τον ξεφυλλίζουν και τα βγάζουν Κυρία Λάδα – Lada. Οι Άγγλοι τώρα προσεβλήθησαν κι αρχίσαν να μιλάνε στις γυναίκες τους με σεβασμό και τις έλεγαν lady. Εκτός από τις γυναίκες σας δεν πειράζει λίγος σεβασμός και στους Έλληνες. Κοπάνια, έ, κοπάνια!

Οι Γερμανοί τα λαϊκά αυτοκίνητα τα λένε volks wagen, από το ρήμα βαίνω και οι Γάλλοι τα βαγόνια με κρεβάτια wagon lit, τουτέστιν βαίνω και λίκνον-κρεβάτι. Μην κάνετε απότομες κινήσεις, μπορεί να χτυπήσετε..
Οι Έλληνες για διασκέδαση και μόρφωση επινόησαν τα θέατρα. Κατά πόδας όλοι οι λαοί που και αυτοί σε όλες τις γλώσσες τα λένε θέατρο, ακόμη και οι Μογγόλοι γείτονές μας το λένε, tiyatro.
Τώρα προσέξτε, αν πάτε στην Ισπανία δεν χρειάζεται να μάθετε ισπανικά, θα μιλάτε ελληνικά και θα βάζετε μπροστά το γράμμα Ε. Ας πούμε, στάδιο, θα πείτε estadio, στάση, θα πείτε estacion και αν θα χαιρετίσετε κάποιον πρωί θα του ευχηθείτε καλόν Δία – buenos Dias. Οι Άγγλοι λένε τον αδελφό brother και οι Γάλλοι τον λένε frère, οι δε Ιταλοί fratello. Άριστοι μελετητές όλοι της ελληνικής γλώσσας, αφού και στις τρεις γλώσσες προέρχεται από το Φρατήρ, εξ ου και η φατρία- αδελφότητα.

Φοβάμαι ότι η ποινή μας θα είναι πολύ βαριά διότι δεν αρκεσθήκαμε στα επίγεια, πήγαμε και στο διάστημα. Οι κοντινοί πλανήτες λέγονται με ελληνικά ονόματα: Δίας, Κρόνος, Άρης, Ερμής και δεν συμμαζευόμαστε. Και να ’ταν μόνον αυτό καλά, εδώ ολόκληροι αστερισμοί ονομάστηκαν από την ελληνική ιστορία. Μεγάλη Άρκτος, Κασσιόπια, Δίδυμοι, Διόσκουροι, Γαλαξίας της Ανδρομέδας κ.λπ. Βάλαμε χέρι και σε άλλους γαλαξίες. Θράσος ασυγχώρητο. Αμ με τα λεφτά πώς θα τα μπαλώσουμε. Ο Δίας εκνευρίσθηκε από την κρεβατομουρμούρα της Ήρας και την κρέμασε μόνη μεταξύ ουρανού και γης, δηλαδή μονία. Εκεί από κάτω έγινε το πρώτο νομισματοκοπείο έξω από τη Ρώμη και έτσι έβγαλαν τα λεφτά μονέτα, οι Ισπανοί μονέδα και οι Άγγλοι money. Νομίζω είναι ηθική υποχρέωση της ανθρωπότητας να μας παραδώσει όλα τα χρήματα. Αμέσως!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το