Τοπικά

Ενίσχυση νέων ερευνητών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχοντας θέσει ως στόχους την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης και την αποτροπή της διαρροής άριστων επιστημόνων στο εξωτερικό, υλοποιεί το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών Νέων Ερευνητών διάρκειας τριών ετών.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η εν λόγω δωρεά εγκρίθηκε μετά από πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να ενταχθεί στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος με τίτλο «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων».
Tην Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 12.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων εντός του Συγκροτήματος Τσαλαπάτα, Γιαννιτσών και Λαχανά, στον Βόλο.

Η εκπρόσωπος του Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών Του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Ρόζαλιν Μπέντζαμιν αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων που στόχο έχει να συμβάλει στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία έχει πληγεί έντονα από το ανησυχητικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστήριξε με δωρεά του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να ενισχύσει τις ερευνητικές δομές του, έτσι ώστε να μπορέσουν οι νέοι ερευνητές να μείνουν στην Ελλάδα και να αναπτύξουν περαιτέρω την έρευνα. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για την ενίσχυση 11 Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων σε όλη την Ελλάδα.
Ο αντιπρύτανης Έρευνας καθηγητής Ζήσης Μαμούρης ευχαρίστησε αρχικά το Ίδρυμα για τη δωρεά.
Το Αντικείμενο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα, περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση 20 Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών Νέων Ερευνητών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το