Τοπικά

Δήμος Βόλου: Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής θέμα δημιουργίας hot spot – Αν ζητηθεί θα γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις

Δεν τίθεται μέχρι στιγμής θέμα δημιουργίας hot spot στον Δήμο Βόλου, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, η οποία πάντως, παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις του παρελθόντος ότι “θα χυθεί αίμα”, αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι αν ζητηθεί από την κυβέρνηση, η αποδοχή του αιτήματος θα γίνει κάτω από ρητούς όρους και προϋποθέσεις.

Η ανακοίνωση:

Επειδή από διάφορες πλευρές επιχειρείται η δημιουργία ενός κλίματος ανησυχίας και αναταραχής σχετικά με ενδεχόμενη προοπτική δημιουργίας Hot Spot (κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων) στην πόλη του Βόλου, επαναλαμβάνουμε την διαβεβαίωση που έδωσε ο Δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Αν υπάρξει, από την Κυβέρνηση, αίτημα στο προσεχές μέλλον αυτό θα εξεταστεί προσεκτικά και η αποδοχή του θα γίνει κάτω από ρητούς όρους και προϋποθέσεις, που θα συντείνουν στην διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης, όπως μέχρι σήμερα πράξαμε.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο κέντρο στον κεντρικό ιστό της πόλης και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στον Βόλο μια νέα Μόιρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το