Τοπικά

Δικαστική διαμάχη Δήμου Βόλου με εργολάβο

Αγωγή κατά του Δήμου Βόλου κατέθεσε εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο για τη διαμόρφωση χώρου WC μαθητών και εκπαιδευτικών στο 29ο Νηπιαγωγείο Βόλου διεκδικώντας χρήματα για τα οποία, όπως υποστηρίζει, έχει εργαστεί.
Με την αγωγή του στις 10 Μαΐου, ο εργολάβος, ζητά να του καταβάλει ο Δήμος το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ για εργασίες που εκτέλεσε. Οι δικηγόροι του Δήμου θα παραστούν στην εκδίκαση της αγωγής για να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του εργολάβου και θα καταθέσουν όλα τα έγγραφα μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2019.

Αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο
Στις 5 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο (Β2 Πολιτικό Τμήμα) η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν 8 εργαζόμενοι του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή επιδομάτων και δώρων από το 2001. Οι εργαζόμενοι είχαν κερδίσει πρωτόδικα την υπόθεση, ωστόσο στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών η απόφαση ήταν υπέρ του Δήμου Βόλου, ως διαδόχου φορέα του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας. Με την αίτηση αναίρεσης, οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά του Δήμου προκειμένου να μην παραγραφούν τα χρήματα που διεκδικούν.
Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, η οποία εξουσιοδότησε στις έμμισθες δικηγόρους του Δήμου να παραστούν στον Άρειο Πάγο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το