Τοπικά

Διαδικτυακό κίνημα για την παραμονή του ιερέα Δεληκώστα στη Γορίτσα -Καταγγέλονται συντηρητικοί εκκλησιαστικοί κύκλοι

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με αίτημα: “Παραμονή του π. Γεωργίου Δεληκώστα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα”, ξεκίνησε στο διαδίκτυο. Η ομάδα στήριξης του ιερέα επιρρίπτει ευθύνες σε οργανωμένο δίκτυο φανατικών πιστών,  το οποίο διατηρεί σχέσεις με τη Μητρόπολη και τονίζει πως επηρέασε τις αποφάσεις του μητροπολίτη για την απομάκρυνση του ιερέα από τη Γορίτσα.

“Ο π. Γεώργιος Δεληκώστας ,έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια σπουδαίου ποιμαντικού και κοινωνικού έργου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας εις την Τρύπα ,όπως η δημιουργία ράμπας για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στον Ναό, καθημερινές Ακολουθίες , σεμινάρια κ,α, , αποπέμπεται με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και τοποθετείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Άνω Γατζέα , χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Βόλου, απομακρύνοντας τον από τον κόσμο.

Μία απόφαση η οποία βασίστηκε σε πιέσεις εκκλησιαστικών παραδοσιακών κύκλων , αδιαφορώντας για το τι επιθυμεί η πλειοψηφία των πιστών και η οποία δείχνει ένα σκληρό πρόσωπο απέναντι στο ποίμνιο μιας εκκλησίας όπου ποιμαίνει ένας Ιερέας που έχει καταφέρει να προσελκύσει ,όσο λίγοι , κόσμο που μέχρι πρότινος απείχε απο την εκκλησία, καθώς αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες με άμεση επαφή μαζί του, με σεβασμό και αγάπη και ακολουθώντας “μη παραδοσιακούς” τρόπους προσέγγισης , προκαλώντας όπως φαίνεται τους συντηρητικούς κύκλους της εκκλησίας.

Με την ηλεκτρονική μας υπογραφή στηρίζουμε το αίτημα για την παραμονή του π. Γεωργίου στον Ναό και την συνέχιση του πολυδιάστατου έργου του” αναφέρει το μήνυμα της σελίδας που δημιουργήθηκε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το