Τοπικά

Αυθαίρετες κατασκευές, μπάζα, περιστερώνες και μαντριά “πληγώνουν” τον λόφο της Γορίτσας 

Μπροστά σε αυθαίρετες κατασκευές που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, βρέθηκαν περιπατητές που, μετά το κλείσιμο της παραλίας, επέλεξαν τον λόφο της Γορίτσας για τη σωματική τους άσκηση. Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Βόλου, ο πευκόφυτος λόφος συγκεντρώνει καθημερινά και ειδικά τα Σαββατοκύριακα δεκάδες άτομα.
Σημειώνεται ότι, πέρα από την φυσική ομορφιά, η περιοχή διαθέτει και μεγάλη αρχαιολογική αξία. Ωστόσο, οι αυθαιρεσίες έχουν δημιουργήσει σοβαρές «πληγές», όπως φαίνεται και στις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.


Σε σημείο του λόφου, κάποιος έφραξε μια μικρή έκταση για να τοποθετήσει μπάζα και διάφορα αντικείμενα, ενώ σε άλλο σημείο έχει στηθεί αυθαίρετη κατασκευή που λειτουργεί ως περιστερώνας.
Οι συγκεκριμένες κατασκευές βρίσκονται ακριβώς πάνω από τη σήραγγα και δεξιά. Αριστερά από τη σήραγγα, κάποιος βοσκός έχει περιφράξει μεγάλη έκταση του λόφου και έχει δημιουργήσει ποιμνιοστάσιο, με αποτέλεσμα τα πρόβατα που βοσκούν στην περιοχή να έχουν αποψιλώσει την βλάστηση.

Οι περιπατητές καταγγέλλουν ότι η καταπάτηση του λόφου με τη δημιουργία αυθαίρετων κατασκευών και την εναπόθεση άχρηστων υλικών, καταστρέφουν έναν από τους πιο σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου στο πολεοδομικό συγκρότημα και ζητούν να παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ακόμη και η εισαγγελική αρχή, προκειμένου να αποκατασταθεί το φυσικό τοπίο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το