Θ Plus

Apple: Τέλος στο iTunes έπειτα από 18 χρόνια

Τo τέλος εποχής για το iTunes ήταν προδιαγεγραμμένο, εδώ και καιρό.
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε κυκλοφορήσει έντονα αυτό το σενάριο από κάποια ΜΜΕ, αλλά ελάχιστοι το πίστεψαν. Βέβαια, έχει ξεκινήσει ως φήμη εδώ και χρόνια.
Τελικά, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο προγραμματιστών της Apple Inc., που ξεκίνησε τη Δευτέρα, είναι πια γεγονός: η διάσημη εφαρμογή για ακρόαση μουσικής αποσύρεται έπειτα από 18 χρόνια ζωής, έχοντας διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψηφιακή επανάσταση της μουσικής.

Έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που το iTunes έκανε πρεμιέρα στο Macworld Expo 2001, προσφέροντας μια λύση σε μια βιομηχανία που αγωνίζεται με την πειρατεία. Από τότε, έχει εξελιχθεί σε έναν μιντιακό κολοσσό καθιστώντας το iTunes απαραίτητο για τους χρήστες που θέλουν να καταναλώνουν μουσική, ταινίες και τηλεόραση. Βέβαια, παρά το ότι βοήθησε στην καθιέρωση της εποχής του iPod και ήταν ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους αποθήκευσης μουσικής, το iTunes έγινε ολοένα και πιο αργό, καθώς η Apple προσέθετε όλο και περισσότερες λειτουργίες στην εφαρμογή.

Η Apple σχεδιάζει τώρα, λοιπόν, να αντικαταστήσει το iTunes με τρεις νέες εφαρμογές, χωρίζοντας μουσική, τηλεόραση και Podcast. Η εταιρεία έχει ήδη αποκεντρωμένα μέσα ενημέρωσης τόσο σε iPads όσο και σε iPhones, τα οποία προσφέρουν το τρίο των εφαρμογών.
Η Apple φαίνεται πως θα αντικαταστήσει το iTunes με ξεχωριστές εφαρμογές στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του MacOS.
Σε κάθε περίπτωση, είναι το τέλος μιας (μουσικής) εποχής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το