Τοπικά

Aπολογήθηκαν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις στον κόμβο Πλατυκάμπου

Απολογήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Πταισματοδίκη Λάρισας οι οχτώ αγρότες που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών τον Φεβρουάριο του 2019.
Ενώπιον της παρουσιάσθηκαν οι έξι από τους οχτώ αγρότες οι οποίοι εξήγησαν και γραπτώς τους λόγους των κινητοποιήσεων στις 5 και 12 Φεβρουαρίου του 2019 στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης που διενεργείται από τις δικαστικές αρχές θα αποφασιστεί εάν οι αγρότες οδηγηθούν σε τακτική δικάσιμο.
Σε δηλώσεις τους οι αγροτοσυνδικαλιστές επεσήμαναν ότι στους δρόμους δεν βγήκαν για να προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά για να αναδείξουν τα σοβαρά και άλυτα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό πληθυσμό εδώ και πολλά χρόνια.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινάει ένα καινούργιος κύκλος ενημέρωσης των αγροτών ώστε να καθοριστούν τα αιτήματα και ο τρόπος διεκδίκησης των προβλημάτων που τους απομακρύνουν από το χωράφι.
Όπως έχει αποφασιστεί από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας στις 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις σε Καρδίτσα και Λάρισα για να πάρουν σχετικές αποφάσεις ενόψει της σύσκεψης που συγκαλεί στις 15 Δεκεμβρίου στη Νίκαια της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Πηγή: ert.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το