Τοπικά

Αποφοίτησαν από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου 36 άτομα

Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου τη φετινή σχολική χρονιά, η χαρά και η συγκίνηση ωστόσο των 36 αποφοίτων που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους και απέκτησαν τίτλο, ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου ήταν πολύ μεγάλη. Ήταν μια δύσκολη και περίεργη χρονιά κατά την οποία έλειψε πολύ η εκ του σύνεγγυς επικοινωνία, υπήρχε όμως θετική διάθεση, αισιοδοξία και άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των μελών της κοινότητας του ΣΔΕ Βόλου κι έτσι αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα και οι προκλήσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του ΣΔΕ Βόλου, κ. Λίνος Βίγκλας, «τη φετινή χρονιά έπρεπε να διαχειριστούμε νέες προκλήσεις και διαφορετικές απαιτήσεις και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές που κατάφεραν να προσαρμοστούν σε αυτές τις νέες συνθήκες, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η σχολική χρονιά. Μας χαροποιεί δε, ιδιαίτερα, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αποφοίτων μας θα συνεχίσει και στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και καθώς έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και κατακτήσει τους μηχανισμούς της μάθησης, είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουν περίφημα. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια!»

Από την πλευρά της, η απόφοιτη κ. Ελευθερία Γεωργαντά ανέφερε, «πέρασα δύο υπέροχα χρόνια, αν και η πανδημία δεν μου επέτρεψε να τα ευχαριστηθώ όσο θα ήθελα, θα ήθελα να κρατήσει περισσότερο! Η σχέση μας με τους καθηγητές ήταν άψογη και τα μαθήματα ουσιώδη, έμαθα πολλά πράγματα. Θα συνεχίσω τις σπουδές μου στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το όνειρό μου είναι να σπουδάσω βρεφονηπιοκόμος».

Και η κ. Ανδριάνα Νικολαΐδου, επίσης απόφοιτη, πρόσθεσε, «νιώθω πολύ ευτυχισμένη γιατί σήμερα εκπλήρωσα ένα όνειρό μου και θέλω να αποτελέσω παράδειγμα και για τα παιδιά μου πως, αν θέλεις κάτι πολύ και προσπαθήσεις, θα το πετύχεις. Το απολυτήριο θα με βοηθήσει στην εργασία και σίγουρα θα το σκεφτώ να συνεχίσω στο Λύκειο».

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι. Όπως είναι γνωστό, το ΣΔΕ Βόλου απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα στα ΣΔΕ είναι ταχύρρυθμο και διαρκεί 18 μήνες, δηλαδή, 2 σχολικά έτη και οδηγεί στην απόκτηση απολυτηρίου Γυμνασίου. Στο Πρόγραμμα λαμβάνεται υπόψη η κοινωνική πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά οι εκπαιδευόμενοι σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Τα ευέλικτα γνωστικά αντικείμενα στοχεύουν στην κατάκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων συνδυάζοντας τυπικές, μη τυπικές και άτυπες μορφές μάθησης, αλλά και στην κατάκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων (μαθαίνω πώς να μαθαίνω, συνεργασία, επικοινωνία, κλπ.). Το ΣΔΕ Βόλου στεγάζεται στο Συγκρότημα Μουρτζούκου (είσοδος από Επτά Πλατανίων) και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη 6.00 – 8.30 μμ, τηλ. 2421048762. Οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται είτε στο σχολείο, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://forms.gle/z8yAY4nj8fj8pwVx8

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το