Τοπικά

Από το Σεν Μαλό φάρμακα για τον Βόλο “Θ”

Σ15 Φ2

Στον Βόλο, που εδώ και έναν χρόνο έχουν σταλεί μεγάλες ποσότητες σε φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό, βρέθηκε χθες μέλος της επιτροπής που έχει συσταθεί στην πόλη Σεν Μαλό της Γαλλίας, με στόχο την παροχή βοήθειας στο κοινωνικό φαρμακείο της πόλης.

Η κ. Άννα Γκουρσά επισκέφθηκε χθες τον Βόλο μαζί με μία άλλη κυρία, η οποία δραστηριοποιείται εθελοντικά στη Λιόν και επισκέφθηκαν μαζί με το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας το Πνευματικό Κέντρο, επί της οδού Καρτάλη, όπου στεγάζεται το κοινωνικό φαρμακείο το οποίο δημιουργήθηκε από τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο με τη συνδρομή και της Μητρόπολης.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για εμάς η έλευση στον Βόλο εκπροσώπου της επιτροπής από την πόλη Σεν Μαλό της Γαλλίας που εδώ και έναν χρόνο μας βοηθά στην προσπάθεια που κάνουμε μέσω του κοινωνικού φαρμακείου αποστέλλοντας φάρμακα, αλλά και φαρμακευτικό υλικό, όπως επίδεσμοι, μπαστούνια, χατζαπλάστ. Και η έλευση της κ. Γκουρσά είναι η αποκορύφωση της πολύ ουσιαστικής σχέσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Κοινωνικού φαρμακείου και της επιτροπής του Σεν Μαλό στη Γαλλία. Και είναι πολύ σπουδαία η βοήθειά τους προς εμάς, γιατί έτσι ενισχύονται αφενός οι άποροι συμπολίτες αφετέρου και οι μετανάστες. Το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου με το έργο που προσφέρει, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κατοίκων στο Σεν Μαλό».
Το Σεν Μαλό είναι πόλη της Γαλλίας με πληθυσμό γύρω στους 80.000 κατοίκους, στην περιοχή της Βρετάνης. Εκεί έχει ενεργοποιηθεί μια επιτροπή από Γάλλους και ορισμένους Έλληνες που συγκεντρώνουν φάρμακα από φαρμακεία και μετά το πακετάρισμα τα αποστέλλουν στο κοινωνικό φαρμακείο του Βόλου το οποίο έχουν ξεχωρίσει για τη δράση του. Μάλιστα στο Παρίσι ενεργοποιείται μια επιτροπή ατόμων για την αλληλεγγύη για την Ελλάδα, όπου διαθέτει και λίστα με τα κοινωνικά φαρμακεία. Οι κάτοικοι στο Σεν Μαλό εκτίμησαν πως πρέπει να βοηθήσουν το κοινωνικό φαρμακείο Βόλου.

Αντιβιοτικά, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά είναι μερικά από τα φάρμακα που έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής από το Σεν Μαλό στο κοινωνικό φαρμακείο της πόλης μας.
Στη Γαλλία ο νόμος είναι αυστηρός για τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς, γι’ αυτό και ορισμένοι παίρνουν ρίσκο για τη βοήθεια που προσφέρουν στον Βόλο.
Η κ. Άννα Γκουρσά που εργάστηκε ως καθηγήτρια Γεωγραφίας και Ιστορίας, ανέφερε πως «με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζουν. Και συγκεντρώνουμε φάρμακα, τα πακετάρουμε και τα αποστέλλουμε στην Ελλάδα. Στη Γαλλία υπάρχουν αγάπη και σεβασμός για την Ελλάδα, αν και κάποιοι Γάλλοι πιστεύουν λόγω και της παραπληροφόρησης ότι για την κρίση που περνά η Ελλάδα, η ευθύνη σε έναν βαθμό ανήκει στους ίδιους τους Έλληνες».
Η ίδια πρόσθεσε πως η προσπάθεια της αποστολής φαρμάκων θα συνεχιστεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το