Τοπικά

Περισσότεροι από 50 γάμοι το καλοκαίρι στην Πορταριά

Σ15 Φ1

Τουλάχιστον 50 είναι οι γάμοι που θα έχουν τελεστεί στην Πορταριά μέχρι και το τέλος Σεπτέμβριο αποδεικνύοντας για ακόμη μια χρονιά πως η περιοχή προσελκύει πολλά νέα ζευγάρια για να ενωθούν εκεί με τα δεσμά του γάμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος οι περισσότεροι γάμοι αφορούν σε Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, ενώ σύνηθες φαινόμενο είναι οι μεικτοί γάμοι, δηλαδή Ελλήνων με Γάλλους, Γερμανούς και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων.
Αυτά τα ζευγάρια πέρασαν τις διακοπές τους τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα στην Πορταριά, μαγεύτηκαν από την ομορφιά του τόπου και επέλεξαν να παντρευτούν εκεί. Παράλληλα, όμως γοητεύτηκαν από τον υποδειγματικό τρόπο τέλεσης του Μυστηρίου του γάμου στις εκκλησίες της Πορταριάς.
Παράλληλα την Πορταριά επιλέγουν όχι μόνο Έλληνες του εξωτερικού αλλά και ζευγάρια που διαμένουν στην Ελλάδα.
Ζευγάρια από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Πάτρα, τη Λάρισα αποφασίζουν να παντρευτούν στο όμορφο χωριό του Πηλίου.
Η συχνότητα των γάμων με μελλόνυμφους που δεν διαμένουν στη Μαγνησία αποτελεί και μια σημαντική οικονομική τόνωση, αφού στην καλοκαιρινή περίοδο που άλλοι προορισμοί σφύζουν από τουρίστες που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους, η Πορταριά κάθε Σαββατοκύριακο κατακλύζεται από επισκέπτες που είναι προσκεκλημένοι είτε σε γάμο είτε και βαπτίσεις.
Ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Πορταριάς π. Αγάθων Ντάτσιος τόνισε πως «στον ναό τελούνται πολλοί γάμοι Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό. Πρόκειται κυρίως για μεικτούς γάμους και εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου στην Πορταριά και στις δύο ενορίες, Αγίου Νικολάου και Αγίων Αναργύρων, θα έχουν τελεστεί 30 τέτοιοι γάμοι, ενώ αν προσθέσουμε και τους γάμους Ελλήνων που διαμένουν στην Ελλάδα, τότε φτάνουμε και ξεπερνούμε του 50».
Ερωτηθείς πώς οι Έλληνες του εξωτερικού επιλέγουν την Πορταριά για την τέλεση του Μυστηρίου του γάμου, απάντησε πως «συνήθως οι μελλόνυμφοι έχουν κάνει διακοπές στην περιοχή μας, είτε είναι Χριστούγεννα είτε Πάσχα, αγάπησαν τον τόπο και πήραν αυτή την απόφαση. Επίσης έτυχε να παρακολουθήσουν και κάποια Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου ή Ακολουθία, το Πάσχα, και γοητεύτηκαν ακόμη περισσότερο».
Συμπλήρωσε δε πως φέτος παντρεύτηκαν στην Πορταριά ζευγάρια από την Γαλλία, τη Γερμανία, ακόμη και το Μαϊάμι των ΗΠΑ.
Αμέσως μετά το Πάσχα τελούνται γάμοι Ελλήνων του εξωτερικού στον Άγιο Νικόλαο Πορταριάς και, όπως φαίνεται, θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το