Τοπικά

Απάντηση του Δήμου Βόλου στην παράταξη του Ιάσονα Αποστολάκη για τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού

Απαντώντας στο ερώτημα που τέθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου από την παράταξη “Μαζί για τον Βόλο”, σχετικά με την απασχόληση των 11 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΦΑ) για τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού της ΓΓΑ, η δημοτική αρχή Βόλου αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της:

Χαιρετίζουμε την επανεμφάνιση του μικρού Ιάσονα στην επικαιρότητα, με συνέντευξη Τύπου (!), ομολογώντας ότι μας έχει λείψει, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές συνθήκες της πανδημίας, όπου κάθε αφορμή για ένα χαμόγελο είναι ευπρόσδεκτη. Προφανώς βέβαια και δεν θα απαντήσουμε στις υπαρξιακές του αναζητήσεις και αγωνίες. Oταν με το καλό τον ενημερώσουν και αντιληφθεί ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα της πόλης εδώ είμαστε να το πράξουμε.

Σχετικά, ωστόσο, με το ερώτημα που τέθηκε και που αφορά στην απασχόληση των 11 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΦΑ) για τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού της ΓΓΑ, για την ενημέρωση των πολιτών και μόνο σημειώνουμε τα εξής:

Κατ’ αρχάς εμείς πρώτοι, ως Δήμος και ως ΔΟΕΠΑΠ, είμαστε τουλάχιστον δυσαρεστημένοι με την κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στον Αθλητισμό, για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και τους στόχους μας.

Όντως κατατέθηκε αίτημα στην ΓΓΑ για την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού για την περίοδο 2020-2021, με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και εγκρίθηκε η πρόσληψη 11 ΠΦΑ., ολοκληρώθηκε η σχετική μοριοδότηση (02.11.2020). Θα ακολουθούσε η ανάρτηση των πινάκων και η πρόσληψη των επιτυχόντων, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα εκείνης της περιόδου COVID-19 μέτρα (δημοσίευση της ΓΓΑ από 07.10.2020)

Όμως αρχής γενομένης με την δημοσίευση της ΚΥΑ (06.11.2020) – περιοριστικά μέτρα 07 30.11.2020- συνεχόμενες μέχρι σήμερα ανακοινώσεις της ΓΓΑ σχετικά , αλλά και ιδιαίτερης επικοινωνίας της υπηρεσίας τόσο με την ΓΓΑ για συγκεκριμένες διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού, όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο ανήκουμε και είναι υπεύθυνο για τις προσλήψεις στους Δήμους και στα ΝΠΔΔ , η διαδικασία πρόσληψης των ΠΦΑ “πάγωσε” μέχρι νεοτέρας.

Θα πρέπει επίσης να υπογραμμίσουμε τα εξής:
• Η υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού – τα οποία το Νομικό Πρόσωπο υλοποιεί υποδειγματικά από την αρχή της σύστασής του πραγματοποιείται με συγκεκριμένο οργανόγραμμα , απαιτήσεις και υποχρεώσεις.

• Τα προγράμματα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, αυστηρή προϋπόθεση για τον τρόπο πρόσληψης αλλά και αμοιβής των ΠΦΓ.

• Πρέπει να αποστέλλονται μηνιαίες ενημερωτικές καταστάσεις αλλά και συγκεντρωτικός απολογισμός περιόδου υλοποίησης, όπου γίνεται έλεγχος για την σωστή διαχείριση του προγράμματος. Από το αποτέλεσμα εξαρτάται, εκτός άλλων, η έγκριση των προγραμμάτων της επόμενης περιόδου (από τον αριθμό ατόμων συμμετοχής εγκρίνονται αντίστοιχα τμήματα).

Την συγκεκριμένη περίοδο τα ανωτέρω, όπως ο καθένας καταλαβαίνει, δεν είναι δυνατόν να εκπληρωθούν.

Όσον αφορά την θεραπευτική άσκηση , ίσως θα μπορούσε να γίνει η πρόσληψη ενός ή δύο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, όταν ξεκίνησε η λειτουργία των κολυμβητηρίων, αλλά πρώτον θα ήταν άδικο για τους υπολοίπους και δεύτερον δεν υπήρξε ικανός αριθμός ενδιαφερομένων, λόγω των οδηγιών που έπρεπε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα (προσκόμιση εβδομαδιαίων COVID-19 Test).

Είναι βέβαιο, όμως, πως αν και πάγωσαν”οι προσλήψεις δεν σημαίνει και ότι ακυρώθηκαν. Παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες των ειδικών και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για τις ενέργειές μας σε όλους τους τομείς, ελπίζοντας για βελτίωση της κατάστασης σύντομα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το