Ελλάδα

Αντιδράσεις για την έξωση μονογονεϊκής οικογένειας από σπίτι στα Πατήσια: «Τους διώχνουν για χρέος 800 ευρώ», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση έξωσης μια μονογονεϊκής οικογένειας από τα Πατήσια. Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι όπου επιδόθηκε η έξωση το πρωί της Πέμπτης ενώ στο σημείο υπήρχαν και δυνάμεις της αστυνομίας. Η γυναίκα στην απόγνωσή της μάλιστα απείλησε να πέσει στο κενό. Σύμφωνα με αναφορές, η έξωση πραγματοποιείται από τον νέο ιδιοκτήτη της οικίας, η οποία έχει εκπλειστηριαστεί ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με αναφορές, η Αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά για να διώξει τους συγκεντρωμένους, ενώ επικράτησαν και στιγμές έντασης, όταν η Αστυνομία χρησιμοποίησε ακόμα και μηχανήματα για να ξηλώσει την πόρτα του διαμερίσματος. Σύμφωνα με το 902.gr, η επιχείρηση έξωσης γίνεται και με την συνδρομή δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά, όπου με εργαλεία επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα, λέγοντας προκλητικά προς την οικογένεια που αντιστέκεται στο να βρεθεί στον δρόμο, να συνομιλήσουν με “τον ωραίο τρόπο”.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η βαρβαρότητα των εξώσεων δεν έχει τελειωμό» και σημειώνει: «Σήμερα στα Πατήσια, πραγματοποιήθηκε βίαιη επιχείρηση έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας για αρχικό χρέος μόλις 800 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η οικογένεια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν την πόρτα του σπιτιού για να πετάξουν έξω την οικογένεια, εμπόδισαν την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν, ρίχνοντας στην συνέχεια χημικά ακόμη και στους βουλευτές που βρίσκονταν εκεί».

Στο σημείο βρέθηκε ο βουλευτής Α’ Αθήνας του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή μια μονογονεϊκή οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο κυριολεκτικά για 800 ευρώ. Μιλάμε καθαρά για βαρβαρότητα».

Πρόσθεσε πως παρότι «ζητάμε μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να ανέβουμε πάνω, να δούμε την οικογένεια, δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση στο σημείο, λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων». «Πρέπει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση. Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, να πετιέται στον δρόμο, ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα χρέος τόσο μικρό. Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε.

Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.
Σχετικά με το περιστατικό, πηγές της ΕΛΑΣ σχολιάζουν πως: «η έξωση αφορούσε εκτέλεση δικαστικής απόφασης έπειτα από δικαστική διαμάχη ιδιοκτήτη-ενοικιαστή, όπου ο ιδιοκτήτης ζήτησε να του αποδοθεί η περιουσία του. Η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο έπειτα από απαίτηση συνδρομής βοήθειας από τον δικαστικό επιμελητή, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το