Τοπικά

Ανταπάντηση μειοψηφίας στην πλειοψηφία της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου

Τη δική της ανταπάντηση με νεότερη ανακοίνωση δίνει η μειοψηφούσα παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου στην προηγούμενη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

“Με έκπληξη διαβάσαμε την υποτιθέμενη απάντηση των δίκαιων Εκπροσώπων στην καταγγελία μας για τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων.

Αν και πραγματικά τα όσα γράφουν είναι ανάξια απαντήσεως δεν μπορούμε να προσπεράσουμε την πραγματικά επαγγελματική τους προσπάθεια να διαστρεβλώσουν την αλήθεια με ψεύδη και συκοφαντίες.

Καταρχάς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την χαιρέκακη γεμάτη μίσος και εμπάθεια εισαγωγή της ανακοίνωσής τους στο πρόσωπο της συναδέλφου κ.Τσιώμου που δείχνει την θλιβερή και διχαστική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει για πρώτη φορά στα χρονικά της ύπαρξής του τον σύλλογο. Ούτε την εποχή των μεγάλων πολιτικών παθών δε συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Είναι δε τόσο μεγάλο το μένος εναντίον των μελών των άλλων παρατάξεων που όχι απλά τους τυφλώνει αλλά τους προκαλεί και νοητική σύγχυση. Στην προκειμένη περίπτωση μιλούν για αποκατάσταση της καθόλα νόμιμης δικαιούχου όταν αυτοί στην καταγγελία τους κατά της διοίκησης αναφέρονταν σε άλλη συνάδελφο που είχε 5 χρόνια περισσότερα από την κ.Τσιώμου αλλά και από αυτήν που τοποθετήθηκε τώρα. (λίγη τσίπα δε βλάπτει).

Στα περί άριστης διαχείρισης των οικονομικών του Συλλόγου τη μόνη δυσκολία που είχαν να διαχειριστούν σε σχέση με προηγούμενες διοικήσεις ήταν η δικαστική προσφυγή κατά του ΙΚΑ για την άρση της άδικης επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων στο χρέος των ασφαλιστικών εισφορών του κυλικείου εργαζομένων. Και αυτού τα έκαναν μαντάρα καθώς έχασαν την αγωγή , όχι γιατί το ΙΚΑ είχε ισχυρά επιχειρήματα αλλά γιατί δεν παρέστη κανείς στο δικαστήριο εκ μέρους του Συλλόγου ούτε υπήρχε νομική συνδρομή. Συνέπεια αυτού ήταν να γίνει η δίκη ερήμην του Συλλόγου και να τελεσιδικίσει η υπόθεση επιβαρύνοντας τον σύλλογο με χιλιάδες ευρώ για τα οποία δεν υπήρξε ποτέ καμία ενημέρωση από το προεδρείο.

Σε ότι αφορά την πρότασή μας για προσφυγή στην Αρχή Διαφάνειας για να ελεγχθούν οι φάκελοι καθώς και οι τοποθετήσεις με κρίση η ανάθεση σε θέσεις ευθύνης τα τελευταία χρόνια οι δικαιολογίες τους είναι προφάσεις εν αμαρτία. Τα περί γενικών συνελεύσεων στο αόριστο μέλλον για να ληφθεί απόφαση από νόμιμη απαρτία είναι απλά σχεδόν αδύνατον. Η ευκαιρία για μία γενναία απόφαση χάθηκε (προς το παρόν…) με ευθύνη των Δίκαιων Εκπροσώπων. Το τραγικό είναι ότι ξέραμε τι θα συμβεί από την πρώτη μέρα που καταθέσαμε την πρότασή μας .
Τους γνωρίζουμε εξάλλου καλά και δυστυχώς γι αυτούς γνωρίζουμε και τους προστάτες τους από τους οποίους πήραν και τις σχετικές οδηγίες.

Σε ότι αφορά τις εγγραφές νέων μελών στον Σύλλογο είναι αισχρή από τη μεριά τους η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Μιλούν για μένος από τη μεριά μας κατά των νέων μελών όταν το μόνο που ζητήσαμε ήταν να ελέγξουμε τη νομιμότητα και την εγκυρότητα της εγγραφής τους στο σύλλογο για πρώτη φορά χωρίς καμία απόφαση και χωρίς καμία ενημέρωση συμβασιούχων εργαζομένων. Αν νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε να μας εμπαίζουν και να εκμεταλλεύονται μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, αδύναμους και εξαρτώμενους εργαζομένους είναι γελασμένοι.
Στο άλλο δε που επικαλούνται ότι αγωνίζονται για να γίνουν οι συμβασιούχοι μόνιμοι γελούν ακόμη και οι κότες.
Σε ποια πορεία και συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν πλην του προέδρου και δεν τις είδαμε;
Πως γίνεται να αγωνίζεσαι χωρίς να έχεις κάνει ποτέ ούτε μία ημέρα απεργίας;

Προφανώς κάποιες έχουν μπερδέψει τον αγώνα με τις γιορτές τα λουλουδάκια και τα μειωμένα εισιτήρια για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Τέλος είναι πραγματικά απύθμενο το θράσος τους να προσπαθούν να μετατραπούν από θήτες σε θύματα απρεπών και προσβλητικών συμπεριφορών. Ξεχνάνε φαίνεται πως τα «Ουστ από εδώ» της κ. Καρακασίλη εξελίχθηκαν στο πρόσφατο «να πάτε να γ@…..θείτε» του κ.Μηνδρινού και αντί να ζητήσουν συγνώμη προσπαθούν να βγουν και από πάνω.

Ελπίζουμε στις επικείμενες εκλογές οι εργαζόμενοι να αντιληφθούν πού οδηγεί τον Σύλλογο η συγκεκριμένη παρέα και να τους πουν ένα βροντερό ΟΧΙ!!!!

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΤΣΙΩΜΟΥ ΦΟΥΛΗ
ΠΑΤΡΩΝΗΛΕΜΟΝΙΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το