Τοπικά

Άνοιγμα όλων των επιχειρήσεων και μετακινήσεις εντός Νομού προτείνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ.Πλαστάρας

«Αν ανοίξουν οι μισές επιχειρήσεις μετά την άρση των μέτρων θα είναι θαύμα». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας Τρύφων Πλαστάρας περιέγραψε την επόμενη ημέρα για την αγορά και τις επιχειρήσεις παρά τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.
Τα κυλικεία δεν θα λειτουργήσουν στο σύνολό τους, μεγάλη είναι η ζημιά που έχουν υποστεί τα συνεργεία αυτοκινήτων αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του μετάλλου και του ξύλου.

Η ίδια αβέβαιη κατάσταση για την επόμενη ημέρα επικρατεί στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων σωματείων. «Τα συνεργεία αυτοκινήτων ήταν ανοιχτά αλλά κλειστά. Δεν μπορούσαν να αγοράσουν ούτε πρώτες ύλες. Τα κυλικεία βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενα. Οι λαϊκές αγορές έκλεισαν για 14 ημέρες και οι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά. Στην ίδια μοίρα και οι χρυσοχόοι. Η εστίαση θα λειτουργήσει στο 1/5 της δυναμικότητάς της και θα πληρώνει ενοίκια, δάνεια και φορολογικές υποχρεώσεις;» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ. Μάλιστα τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα προστεθεί ακόμα ένα δυσβάσταχτο βάρος στις επιχειρήσεις καθώς οι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις όπως τον φόρο των νομικών προσώπων και τον φόρο των φυσικών προσώπων.
Την πρόταση να κλείσουν τα «σύνορα» σε κάθε Νομό εξέφρασε στη «Θ» ο κ. Πλαστάρας και να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις από τη Δευτέρα 4 Μαΐου με την ευθύνη για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός Νομού να αναλαμβάνει η κάθε περιοχή. Την πρότασή του ο κ. Πλαστάρας, που εξαιρεί τις μεταφορές προκειμένου να γίνεται η διανομή προϊόντων, θα τη μεταφέρει στην Ομοσπονδία αλλά και στη ΓΣΕΒΕΕ.

«Δεν γίνεται εμείς και άλλοι Νομοί, που δεν έχουμε κρούσματα να υφιστάμεθα τέτοιες συνέπειες, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να πειθαρχήσουν κάποιοι Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς» δήλωσε ο κ. Πλαστάρας και πρόσθεσε:
«Ο Νομός μας είναι «καθαρός», το ίδιο και τα νησιά μας. Να ανοίξουν οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα και να απαγορευτεί η μετακίνηση σε άλλους Νομούς μέχρι να υπάρξει εξομάλυνση της κατάστασης. Την απειθαρχία κάποιων δεν θα την πληρώσει η περιφέρεια». Ακόμη ζήτησε την επανεργοποίηση του Δημοσίου προκειμένου να πληρωθούν προμηθευτές και κατασκευαστές, για να λειτουργήσει πάλι η αγορά.

Τόνισε επίσης πως πρέπει να φύγει η κυβέρνηση από τη λογική ότι ο Έλληνας συμμορφώνεται μόνο με τα πρόστιμα. Όπως ανέφερε, ο Έλληνας συμμορφώθηκε στα μέτρα γιατί αντιλήφθηκε την κρισιμότητα της κατάστασης.
Ο κ. Πλαστάρας επισήμανε και το γεγονός ότι υπεραγορές πωλούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα προϊόντα που άλλοι απαγορεύονταν να πουλήσουν, όπως ρούχα και παπούτσια. Όπως ανέφερε, έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από επαγγελματίες στον κλάδο της ένδυσης για φυλλάδια υπεραγορών που καταλαμβάνονται σε μεγάλο μέρος από είδη ρουχισμού και ένδυσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το