Τοπικά

Αναμνήσεις από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου – Εκδήλωση χθες για την ίδρυση συλλόγου αποφοίτων

Παρουσία 100 και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» η πρώτη εκδήλωση για την ίδρυση του συλλόγου αποφοίτων με τίτλο «Μια φορά θυμάμαι…Ογδόντα χρόνια ιστορίας, 1939-2019: 2ου Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων-2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Βόλου».
Σε κλίμα συγκίνησης και γλυκών αναμνήσεων από τα μαθητικά χρόνια οι απόφοιτοι θυμήθηκαν ξεχωριστές στιγμές από το σχολείο τονίζοντας τα πολύτιμα εφόδια που έλαβαν για τη μετέπειτα πορεία τους από τους καθηγητές τους.
Στην εκδήλωση έγινε αναφορά από τον πρώην διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρη Μποσνάκη για την ανάγκη ίδρυσης συλλόγου αποφοίτων του 2ου Εξατάξιου Γυμνασίου Αρρένων-2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου.

Ο πρώην πρύτανης και νυν διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Γουργουλιάννης, που ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών στην εκδήλωση, τόνισε πως αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Βόλου το 1976. «Με αυτή την εκδήλωση ξαναγύρισα στα μαθητικά μου χρόνια. Σε τέτοιες συναντήσεις προσπαθώ να θυμηθώ τι υλικά έβαλαν οι καθηγητές μου στην προσωπική μου πορεία. Και διαπιστώνω ότι μου πρόσφεραν πολλά. Στον φιλόλογό μου χρωστάω την αγάπη μου για τη λογοτεχνία, για το διάβασμα. Στον καθηγητή μου Σαρδέλη που έφυγε από τη ζωή, χρωστάω την αγάπη για την τάξη, την τυπικότητα, για τον συνάνθρωπο» τόνισε ο ίδιος.
Μάλιστα είπε πως με μεγάλη χαρά θα στηρίξει την προσπάθεια για την ίδρυση του συλλόγου αποφοίτων του σχολείου και συμπλήρωσε πως αυτές οι εκδηλώσεις στο εξωτερικό είναι γιορτές, αλλά στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Από την πλευρά του ο γνωστός βιομήχανος κ. Κώστας Λούλης, που αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο το 1973, δήλωσε πως «αποφοίτησα από το 11ο Δημοτικό Βόλου και μετά με εισαγωγικές εξετάσεις εισήχθη στο 2ο εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων, το οποίο στα πρώτα χρόνια στεγαζόταν στο Παγκύπριο διδακτήριο στις παράγκες. Μάλιστα ήμασταν πολύ χαρούμενοι, γιατί στις αρχές της Δ’ Τάξης Γυμνασίου, αντίστοιχης Α’ Τάξης Λυκείου, μεταφερθήκαμε στο καινούριο διδακτήριο στον Άναυρο».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «είμαι χαρούμενος για αυτή τη συνάντηση των αποφοίτων, αλλά και λυπημένος γιατί έμαθα πως απεβίωσε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σαρδέλης που ήταν ένας άριστος εκπαιδευτικός. Ήταν πρωτοδιορισμένος όταν είχε έρθει στο σχολείο μας και σκέπτομαι πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια. Μάλιστα τον είχα και στο κατηχητικό».
Ο κ. Λούλης πρόσθεσε πως οφείλει πολλά τόσο στους δασκάλους, όσο και στους καθηγητές του για όσα του δίδαξαν και τις αρχές που τους έδωσαν. «Στα θρανία ήμασταν τρεις-τρεις και κάναμε μάθημα με σόμπα με ξύλα. Και, όμως, μάθαμε γράμματα και δεν διαμαρτυρόμασταν, ενώ πολλοί προόδευσαν. Αισθανόμασταν σεβασμό στους καθηγητές μας και μεταξύ μας υπήρχε μια άμιλλα, βάζαμε στόχους και εντρυφούσαμε από νωρίς στην εργασία» τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το