Τοπικά

Η αποστολή από τον Βόλο στην «Πορεία των Ζωντανών»

Η Ελλάδα ήταν φέτος η τιμώμενη χώρα στη διεθνή διοργάνωση της «Πορείας των Ζωντανών» – «March of the Living», που γίνεται κάθε χρόνο από το 1988 στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Στις 2.5.2019 ξεκίνησε η «Πορεία των Ζωντανών», από το κεντρικό στρατόπεδο του Άουσβιτς και κατέληξε στο Μπιρκενάου (απόσταση τριών χιλιομέτρων), όπου εξοντώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν: Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, επικεφαλής διακομματικού κλιμακίου της Βουλής, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο σοφολογιότατος Ραββίνος Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν, ο πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος κ. Σαμουήλ-Μάκης Μάτσας, ο διευθυντής του Γραφείου του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου στη Γενεύη κ. Λεόν Σαλτιέλ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Σίμος Μπενσασσών.

Συμμετείχαν επίσης ο αρχιμανδρίτης Επιφάνειος, εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Κανταράκη, η εκπρόσωπος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μ. Δημητρίαδος κ. Τάνια Αβέλλα και ο γεν. γραμματέας του Ορθόδοξου Δικτύου κ. Απόστολος Βαβύλης. Ιδιαίτερα σημειώνουμε την παρουσία του κ. Εμμανουήλ Τουφεξή, γενικού διευθυντή της φιλανθρωπικής οργάνωσης AGAPE – ΑΓΑΠΗ, η οποία κάλυψε τη δαπάνη των συμμετεχόντων από τον Βόλο.
Επίσης, η αποστολή από τον Βόλο συμμετείχε στα εγκαίνια του ελληνικού εκθεσιακού χώρου (περιπτέρου) αφιερωμένου στους Έλληνες Εβραίους, που στάλθηκαν στο Άουσβιτς που έγιναν από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, στο Block 18.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το