Θ Plus, Υγεία

Όχι, το μπάνιο δεν είναι η πιο βρώμικη γωνιά του σπιτιού σας: Αυτά τα αντικείμενα έχουν τα περισσότερα μικρόβια

Εσφαλμένα τείνουμε να θεωρούμε ότι η τουαλέτα είναι η πιο βρώμικη γωνιά του σπιτιού μας, όμως άλλα αντικείμενα τα οποία ακουμπάμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σαφώς πιο βρώμικα. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι αλλά και tips για να απολυμαίνεται.

Το κινητό μας

Δεν το αποχωρίζεστε σχεδόν ποτέ. Πόσο συχνά όμως το καθαρίζετε ή πλένετε τα χέρια σας πριν φάτε ή αγγίξετε το πρόσωπό σας; Ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να μεταφέρει 10 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή και το κοντρόλ
Ακριβώς όπως το τηλέφωνό σας, το πληκτρολόγιο και το κοντρόλ τη τηλεόρασης φιλοξενούν μικρόβια από κάθε χέρι που τα αγγίζει.

Τα πόμολα του σπιτιού
Όλα τα πόμολο του σπιτιού είναι πιο βρώμικο από την τουαλέτα. Το ίδιο ισχύει και για τους διακόπτες. Ένα γρήγορο σκούπισμα καθημερινά με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι θα απομακρύνει τα μικρόβια.

Το ξύλο κοπής
Το ξύλο κοπής πρέπει να πλένεται με ζεστό σαπουνόνερο μετά από κάθε χρήση, ενώ συνίσταται να χρησιμοποιούμε ξεχωριστές σανίδες για κρέατα και λαχανικά έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από βακτήρια.

Το σφουγγάρι της κουζίνας
Τα σφουγγάρια πρέπει να απολυμαίνονται στο πλυντήριο πιάτων ή με ξίδι για να καθαριστούν καλά ενώ καλό είναι να τα αντικαθιστάτε απλά κάθε λίγες εβδομάδες.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες σούπερ μάρκετ
Είναι σημαντικό να πλένετε τις σακούλες που χρησιμοποιούνται για κρέατα, λαχανικά και ωμά τρόφιμα μετά από κάθε χρήση ή να τις απολυμαίνετε αφήνοντας τις να αεριστούν.

Μπολ φαγητού και παιχνίδια για κατοικίδια
Τα μπολ φαγητού των κατοικίδιων πρέπει να πλένονται μετά από κάθε γεύμα με ζεστό νερό και σαπούνι. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και για τα παιχνίδια ενώ τα υφασμάτινα μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το πορτοφόλι μας
Το δερμάτινο πορτοφόλι δεν μπορεί να πλυθεί, ωστόσο μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

Η καφετιέρα
Σαπουνίστε την κανάτα της καφετιέρας μετά από κάθε χρήση. Στο χερούλι της κανάτας έχει αποδειχθεί ότι συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια που δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι.

Η οδοντόβουρτσα και η θήκη της
Η θήκη της οδοντόβουρτσας είναι εκτεθειμένη στην υγρασία με ορατό τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας και εμφάνισης μικροβίων και μυκητών. Συνίσταται να καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό τόσο την οδοντόβουρτσά σας όσο και τη θήκη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το