Τοπικά

Στις ΗΠΑ ο μητροπολίτης Δημητριάδος

 

 

Στα 30.000 ανέρχονται τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, τα οποία έχουν ήδη μοιραστεί σε σπίτια της Μαγνησίας από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ άλλα 30.000 θα διανεμηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος βρέθηκε για δεκαπέντε μέρες στις ΗΠΑ με την ιδιότητα και του προέδρου της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με Έλληνες ομογενείς.
Το ταξίδι του στις ΗΠΑ περιλάμβανε Πολιτείες τόσο της Δυτικής, όσο και της Ανατολικής Ακτής. Ο ίδιος στις ΗΠΑ είχε μεταβεί ξανά, πριν περίπου 20 χρόνια, αλλά τώρα βρέθηκε και στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, όπως στο Λος Άντζελες. Κατά την παρουσία του έδωσε το «παρών» σε θείες λειτουργίες των ορθόδοξων εκκλησιών της ομογένειας, γνώρισε ορθόδοξους ιερείς, επισκέφθηκε το Μουσείο Βίβλου που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, συναντήθηκε με καθηγητές Θεολογίας από τη Βοστόνη, ενώ είχε και επαφές με Έλληνες της ομογένειας.
«Οι Έλληνες της ομογένειας νιώθουν πολύ κοντά τους την Ελλάδα, τηρούν τα ήθη και τα έθιμα και σέβονται την ορθόδοξη πίστη τους» τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και συμπλήρωσε πως «κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στις ΗΠΑ, μεταξύ των συναντήσεών μου ήταν και αυτές με Έλληνες ομογενείς που στηρίζουν την προσπάθεια της Μητρόπολης Δημητριάδος να μοιράσει σε κάθε σπίτι από ένα βιβλίο της Καινής Διαθήκης».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «αυτοί οι ομογενείς που προέρχονται από τον επιχειρηματικό κατά κόρον κόσμο, θέλησαν να στηρίξουν οικονομικά το όλο εγχείρημα, το οποίο αγγίζει τις 200.000 ευρώ».
Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, «έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ και μερικούς μήνες να μοιράζουμε την Καινή Διαθήκη στα σπίτια των πιστών της Μητρόπολης Δημητριάδος, με στόχο οι πιστοί να βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στον λόγο του Θεού. Μέχρι στιγμής έχουμε διανείμει 30.000 βιβλία της Καινής Διαθήκης και που αφορά κυρίως τις επαρχιακές περιοχές και σύντομα θα μοιραστούν άλλα 30.000 στην πόλη του Βόλου και την Αγιά που υπάγεται στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Τα βιβλία τα οποία είναι γραμμένα στη δημοτική γλώσσα, έχουν την έγκριση της Βιβλικής Εταιρείας και της Ελλαδικής Εκκλησίας».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το