Θ Plus, Υγεία

Σύνδρομο λευκού πνεύμονα: Ανησυχία για τη μυστηριώδη πνευμονία σε παιδιά – «Σίγουρα θα έχουμε περιστατικά στην Ελλάδα », λέει ο Μαγιορκίνης

Την ανησυχία του για το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα», που έχει παρατηρηθεί σε παιδιά στην Κίνα, εξέφρασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, που εκτίμησε πως σίγουρα θα υπάρχουν και κρούσματα στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, «όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με το μικρόβιο, αλλά κολλάνε όσοι δεν έχουν ισχυρή ανοσία, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό».

«Δεν έχει σχέση η πανδημία, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχουμε έρθει σε επαφή με αυτά τα στελέχη» είπε και επεσήμανε: «Χαρακτηρίζεται περιπατητική πνευμονία ή σύνδρομο του λευκού πνεύμονα γιατί στην ακτινογραφία του ασθενούς ο πνεύμονας φαίνεται σαν αν είναι λευκός».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «μας ανησυχεί η αύξηση της αντοχής του μικροβίου στα αντιβιοτικά. Δεν είναι σημερινό αποτέλεσμα, αλλά αποτέλεσμα σωρευτικό τα τελευταία χρόνια». Ο ίδιος σημείωσε πως «λόγω των εμβολιασμών υπάρχει προστασία από πολλά μικρόβια και βοηθάει το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένοι πχ. για τον πνευμονιόκοκκο», προσθέτοντας ότι «σίγουρα θα υπάρχουν περιστατικά στην Ελλάδα, αυτό που σίγουρα δεν έχουμε είναι μια αύξηση στα κρούσματα, όπως καταγράφουν πολλές χώρες στην Ευρώπη».

Σε ότι αφορά τον κορονοϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι «Βρισκόμαστε σε υψηλό πλατό, υπάρχει αρκετή κυκλοφορία του κορονοϊού, υπήρχε μικρή πτώση τις προηγούμενες 2 εβδομάδες, αλλά αυξάνει πάλι σιγά σιγά, λόγω πτώσης θερμοκρασίας καθώς κλείστηκε ο κόσμος σε κλειστούς χώρους και συγχρωτίστηκε. Το βλέπουμε και σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το