Τοπικά

Αναφορά Μεϊκόπουλου για παράταση υποβολής εκπρόθεσμων και δηλώσεων νέων δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο

Με κοινοβουλευτική Αναφορά διαβίβασε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος το αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) Μαγνησίας για παράταση υποβολής των εκπρόθεσμων δηλώσεων και δηλώσεων νέων δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η λήξη της υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και δηλώσεων νέων δικαιωμάτων, χθες, στις 31 Αυγούστου 2022, είχε ως συνέπεια πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στο Βόλο να βρίσκονται «στον αέρα».

“Η πανδημία που διατάραξε την κανονικότητα στη χώρα, οι φυσικές καταστροφές αλλά και οικονομικοί παράγοντες, οδήγησαν πολλούς πολίτες στο να μην προλάβουν να ανταποκριθούν έγκαιρα στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών και στην ολοκληρωμένη κατάθεση των φακέλων. Όπως αναφέρει, μάλιστα, η Επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας, αρκετοί είναι και οι ιδιοκτήτες οι οποία πρόσφατα έμαθαν ότι τα δικαιώματά τους απορρίφθηκαν και δεν πρόλαβαν να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία” αναφέρει.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την παράταση υποβολής για να προλάβουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να ανταποκριθούν με συνέπεια. Άλλωστε, η συγκεκριμένη ημερομηνία για την υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων και δηλώσεων νέων δικαιωμάτων ισχύει για την υπόλοιπη χώρα, όπως για παράδειγμα στη Λαμία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το