Τοπικά

Eπιδείνωση καιρού: Επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας με μηχανήματα και προσωπικό

Σε συνέχεια του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας , το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23-08-2022, επικαιροποιείται και σήμερα Πέμπτη 01-09-2022, από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, με τα ίδια ακριβώς μέτρα και αποφάσεις και με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων εν αναμονή εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να πλήξουν την περιοχή μας, σύμφωνα με το από 01-09-2022 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού –Ιδιαίτερο Προειδοποιητικό Σήμα, που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ.

Επιπλέον, η Αντιπεριφερειάρχης επικαιροποίησε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων, καταιγίδων, κλπ. Eχουν πραγματοποιηθεί από την Π.ΕΜ.Σ. και εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, οριοθέτηση και διευθέτηση χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων , τάφρων και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον Νομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.
Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

H Αντιπεριφεριάρχης, κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, τόνισε την σημαντικότητα της διάκρισης των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενώ εστάλη έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για την ανάγκη περιπολιών και την διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν αυτό απαιτηθεί είτε σε ρέματα, χειμάρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν εγγράφως και οι Δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή, να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι Δήμοι οφείλουν να φροντίσουν και για την ενημέρωση των επισκεπτών και τουριστών (σε καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις κλπ).
Τέλος, εστάλησαν έγγραφες ενημερώσεις σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω της επερχόμενης επιδείνωσης καιρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το