Τοπικά

Οι ελάχιστες κρατήσεις φρενάρουν το άνοιγμα του τουρισμού στη Μαγνησία

Πρεμιέρα κάνει σήμερα ο τουρισμός στον χώρα μας με το άνοιγμα όλων των τύπων καταλυμάτων και τις πτήσεις από το εξωτερικό. Ωστόσο στην Μαγνησία οι αρμόδιοι κρατούν μικρό καλάθι σημειώνοντας πως σε αυτή τη φάση αρκετά καταλύματα δεν θα ανοίξουν σχεδιάζοντας την έναρξη για Ιούλιο.
Εξάλλου, όπως επισημαίνουν, οι κρατήσεις για το Ιούνιο κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα και για τον Ιούλιο.
Οι ξενοδόχοι πέρασαν πλέον τη φάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που τα γνωρίζουν και έχουν κάνει ήδη τις ενέργειες για την εφαρμογή τους, και το ενδιαφέρον στρέφεται στην έλευση των επισκεπτών που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Το βέβαιο είναι πως προς το παρόν οι προσλήψεις στον τουριστικό κλάδο και ειδικότερα στα τουριστικά καταλύματα είναι πολύ λιγότερες από άλλες χρονιές.
Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης επισήμανε πως «αυτή τη στιγμή στην Μαγνησία λειτουργούν περίπου 60 ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας. Από σήμερα 15 Ιουνίου ανοίγουν όλα τα καταλύματα, αλλά οι εκτιμήσεις μας για την ηπειρωτική Μαγνησία είναι πως δεν ανοίξουν όλα τα καταλύματα. Βέβαια όλοι οι επαγγελματίες θέλουν να ανοίξουν τα καταλύματά τους, υπάρχουν όμως και ζητήματα με την χρηματοδότηση. Προσπαθούμε να πείσουμε την κυβέρνηση πως χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορεί να γίνει επανεκκίνηση του τουρισμού».

Ερωτηθείς για τις κρατήσεις είπε πως «υπάρχει μια μεγάλη αναμονή. Τα στοιχεία από τις κρατήσεις δείχνουν ότι μέχρι τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αλλά και για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι κρατήσεις είναι πολύ λίγες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, καθώς αλλάζουν καθημερινά τα θέματα ακόμη και στα σύνορα, όπου η Βουλγαρία τα έκλεισε μέχρι τέλος του μήνα. Σε γενικές γραμμές όλοι κάνουν προετοιμασίες για τις επιχειρήσεις τους και αναμένουν. Και δεν είναι εύκολο να ανοίξεις το ξενοδοχείο και να περιμένεις χωρίς καμία χρηματοδότηση ή κάποιο δεδομένο. Μάλιστα πολλοί σκέπτονται και την επόμενη μέρα, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος».

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα επισήμανε πως «η εφαρμογή τους δεν είναι ούτε εύκολη ούτε δύσκολη. Πάντως οι ξενοδόχοι τα εφαρμόζουν και είναι μεγάλο επίτευγμα αυτό που έγινε από το ξενοδοχειακό επιμελητήριο να πιστοποιούνται οι ξενοδόχοι για το πρωτόκολλο και να λαμβάνουν εκπαίδευση».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τη πιστοποίηση μπορούν να τη λαμβάνουν τα καταλύματα από την πλατφόρμα του υπουργείου, από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και από το Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίου. Και το θέμα της πιστοποίησης το είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή».
Για τις τιμές ο κ. Ζαφείρης είπε πως «στη Μαγνησία είναι πολύ θελκτικές, υπάρχουν διάφορα πακέτα και δεν έχουν καταγραφεί παράπονα. Οι τιμές σε γενικές γραμμές κυμαίνονται για ένα δίκλινο δωμάτιο μεταξύ 50-120 ευρώ ανάλογα με τα την κατηγορία των ξενοδοχείων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το