Πολιτισμός

Ανοικτό και πάλι από σήμερα το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας

Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στη Μακρινίτσα επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και καλεί τους επισκέπτες του σε ένα «ταξίδι» στο πολιτιστικό παρελθόν του γραφικού οικισμού με την μακραίωνη ιστορία. Την ασφάλεια του «ταξιδιού» εγγυάται η εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλούς χρήσης και περιήγησης στους χώρους του, όπως αυτά ισχύουν για τους επισκέπτες και το προσωπικό σε όλα τα μουσεία της χώρας: απόσταση 2 μ. σε κλειστούς εκθεσιακούς χώρους, υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας προσώπου.

Το Μουσείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας και αποτελεί εξαιρετική αφορμή για ομαδικές, οικογενειακές ή και μεμονωμένες αποδράσεις με στόχο τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο. Σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του πηλιορείτικού χωριού αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής, η επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και συμπληρώνει την περιήγηση του επισκέπτη στη Μακρινίτσα. Στο Μουσείο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνια και μοναδικά εκθέματα με προέλευση από τους ναούς του οικισμού, όπως η μαρμάρινη ανάγλυφη εικόνα της δεόμενης Θεοτόκου Μακρινιτίσσης, έργο του 13ου αιώνα, μεταβυζαντινές εικόνες αξιόλογων αγιορειτικών και τοπικών εργαστηρίων, θρησκευτικά έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, ζωγραφικά προσκυνητάρια, έργα αργυροχρυσοχοΐας και ιερά κειμήλια, τα περισσότερα μοναδικά στο είδος τους.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν την επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο της Μακρινίτσας αληθινή βιωματική εμπειρία που συνδυάζει αρμονικά την γνώση με την ψυχαγωγία. Μετά τη δύσκολη δοκιμασία της πανδημίας που πέρασε η χώρα μας, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό για να προσφέρει όχι μόνον αισθητική απόλαυση, αλλά και γνώση στους φίλους και τους λάτρεις της δια βίου μάθησης μέσα από καινοτομικές και πρωτότυπες δράσεις, εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης.

Ωράριο λειτουργίας:
Κυριακή – Τετάρτη: 10.00 – 16.00, Πέμπτη: κλειστό, Παρασκευή – Σάββατο: 10.00 – 18:00.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/. Για ραντεβού και συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 24280 90016.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το