Τοπικά

Από εθελοντές το μισό αίμα στο Νοσοκομείο του Βόλου

Σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα επιδόθηκαν στην περίοδο της καραντίνας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να μην λείψει από κανένα αυτό το πολύτιμο αγαθό.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης τόνισε πως «μετά το αρχικό μούδιασμα των εθελοντών που υπήρξε λόγω της πανδημίας και της διστακτικότητας να δώσουν αίμα προσερχόμενοι στο Νοσοκομείο, η κατάσταση βελτιώθηκε. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις που έγιναν από όλους τους αρμόδιους, όπως το νοσοκομείο, τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών, τον σύλλογο πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, και υπήρξε προσέλευση στις αιμοδοσίες».
Πρέπει να σημειωθεί πως στην καραντίνα σχεδόν καθημερινές ήταν οι αιμοδοσίες που πραγματοποιούνταν από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στο λιμάνι, στην πλατεία Ελευθερίας, στον Άγιο Νικόλαο και αλλού.

Ο κ. Γελαγώτης σημειώνει την ευαισθησία των ανθρώπων να προσφέρουν αίμα λέγοντας πως «στις αιμοδοσίες που διεξάγονταν σε διάφορα σημεία της πόλης οι συμμετέχοντες μπορεί να άγγιζαν και τα 20-30 άτομα. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η προσφορά».
Το «Αχιλλοπούλειο» χρειάζεται το χρόνο γύρω στις 10.000-11.000 μονάδες αίματος για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του, αλλά και να βοηθήσει άλλα νοσοκομεία της χώρας.
«Το 15-20% των 11.000 απαιτούμενων μονάδων αίματος προέρχεται από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και ένα άλλο 30% από φορείς, σωματεία και άλλους συλλόγους που διαθέτουν δικές τους τράπεζες αίματος. Συνεπώς το 50% των μονάδων προέρχεται από εθελοντές και το άλλο μισό από τους συγγενείς και φίλους που προσφέρουν αίμα για να χειρουργηθεί το αγαπημένο τους πρόσωπο. Γι’ αυτό και εμείς λέμε πως αυτοί οι συγγενείς και φίλοι που στάθηκαν δίπλα στους αγαπημένους τους, μπορούν να γίνουν συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες λαμβάνοντας και την σχετική ταυτότητα του συλλόγου μας».
Η καραντίνα έληξε, αλλά οι ανάγκες για αίμα παραμένουν και γι’ αυτό οι εμπλεκόμενοι φορείς με τη στήριξη και του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και κινητικότητα. Μάλιστα χθες γιορτάστηκε και η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το