Αθλητισμός

Να τελειώσει τη δουλειά θέλει ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στον β’ γύρο της Β’ Εθνικής πόλο

Στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου φιλοξενείται το Σαββατοκύριακο ο β’ γύρος του 5ου ομίλου για την Β’ Εθνική πόλο των Ανδρών. Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ θα επιδιώξει να τελειώσει τη δουλειά που άρχισε πριν από τρεις εβδομάδες, δηλαδή να παραμείνει στη 2η προνομιούχο θέση και να «σφραγίσει» την πρόκριση στα πλέι οφ. Αντίθετα, η Νίκη δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες και θα δει τους αγώνες της ως προετοιμασία για τα πλέι άουτ.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ έχει βάλει… πλώρη για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αφού στον α’ γύρο κέρδισε άνετα τη Ν.Ε. Λάρισας και τη Νίκη, χάνοντας μόνο από την Τρίαινα Βούλας. Η αθηναϊκή ομάδα ήταν ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες και με χαρακτηριστική άνεση έκανε το «τρία στα τρία». Το ότι θα περάσει στα πλέι οφ είναι δεδομένο, ενώ δείχνει ικανή ακόμη και για την άνοδο στην Α2.
Στην 2η θέση του 5ου ομίλου βρίσκεται ο ΟΕΑ/ΝΑΒ και θέλει να παραμείνει εκεί για να εξασφαλίσει και αυτός την παρουσία του στα πλέι οφ (θέσεις 1-10), «κλειδώνοντας» και την πρόωρη παραμονή του.

Ο προπονητής του Λάμπρος Καρύδας τόνισε σχετικά στη «Θ»: «Κάναμε πολύ καλό πρώτο γύρο. Παλέψαμε σε όλα τα ματς, ακόμη και σε αυτό με την Τρίαινα, αν και εκεί είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Το ζητούμενο πλέον είναι να διατηρήσουμε τη θέση μας στη βαθμολογία και να πάμε στα πλέι οφ. Οι αντίπαλοι θα είναι περισσότερο… υποψιασμένοι για τη δυναμική μας, αλλά θεωρώ ότι θα φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας».
Όσο για τη Νίκη έχει μείνει στην τελευταία θέση και δύσκολα θα… ξεκολλήσει από αυτή. Το ζητούμενο είναι να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα ματς του α’ γύρου, με τον β’ γύρο να θεωρείται ως μέρος της προετοιμασίας για τη συμμετοχή της στα πλέι άουτ (θέσεις 11-19).
«Θέλουμε να κάνουμε καλύτερα παιχνίδια σε σχέση με τον α’ γύρο και να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί. Ουσιαστικά θα προετοιμαστούμε για τα πλέι άουτ», μας είπε ο τεχνικός των «κυανολεύκων» Νίκος Κωνσταντέλιας.
Οι συνθέσεις των ομάδων του Βόλου:
ΟΕΑ/ΝΑΒ (Καρύδας): Παπασπυρόπουλος, Γκρεμήλας, Βαΐτσης, Κούτνας, Σαραγγανίδας, Σπυρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Κανετίδης, Αραμπατζής, Τάσιος, Κατσώνης, Μάκος, Μαλαμούσης, Γκατζούνας, Βαρβέρης, Σερμέτης, Αθανασιάδης, Σούγγαρης.
ΝΙΚΗ (Κωνσταντέλιας): Ζαχαρής, Μικρομάστορας, Λιβογιάννης, Ματσάγκος, Γεωργάκης, Μιχαλόπουλος, Βλαχογιάννης, Αναστασόπουλος, Τσαπέκος, Μαρίνης, Ξιάρχος, Παλάσκας.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου είναι το κάτωθι:
Σάββατο 6/3: 18.00 Νίκη-Ν.Ε. Λάρισας, 19.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Τρίαινα.
Κυριακή 7/3: 10.00 Νίκη-Τρίαινα, 11.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Ν.Ε. Λάρισας, 17.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Νίκη, 18.00 Ν.Ε. Λάρισας-Τρίαινα.

Τα αποτελέσματα του α’ γύρου
Στον α’ γύρο είχαν σημειωθεί τα παρακάτω αποτελέσματα: Νίκη-Ν.Ε. Λάρισας 7-19, ΟΕΑ/ΝΑΒ-Τρίαινα 1-11, Νίκη-Τρίαινα 3-16, ΟΕΑ/ΝΑΒ-Ν.Ε. Λάρισας 14-7, ΟΕΑ/ΝΑΒ-Νίκη 12-6, Ν.Ε. Λάρισας-Τρίαινα 2-17.

Η βαθμολογία
(σε 3 αγώνες)
1. Τρίαινα 44-6 9
2. ΟΕΑ/ΝΑΒ 27-24 6
3. Ν.Ε. Λάρισας 28-38 3
4. Νίκη 16-47 0

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το