Ελλάδα

Έφεδρος καταδρομέας έσωσε τους γονείς του και άλλα επτά άτομα στο Μάτι

Ένας έφεδρος καταδρομέας με βαθμό ανθυπολοχαγού, αφού γλίτωσε τους ηλικιωμένους γονείς του, έσωσε μικρούς και μεγάλους από βέβαιο θάνατο. Ο λόγος για τον Αντρέα Τριανταφυλλίδη, ιδιωτικό υπάλληλο σήμερα, ο οποίος όταν έπιασε φωτιά στο Μάτι, τα παράτησε όλα και έτρεξε στους δικούς του.
Παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών, ο Αντρέας Τριανταφυλλίδης δεν σκέφτηκε ποτέ να παρατήσει τους δικούς του ανθρώπους, το σπίτι του και τους φίλους του.

«Ενημερώθηκα από τους γονείς μου, 80 ετών περίπου, ότι υπάρχει φωτιά στον Βουτζά και ότι έβλεπαν καπνούς κάπου μακριά. Εφησυχάστηκα και συνέχισα τη δουλειά μου στη Κηφισιά. Ακριβώς μετά από δέκα λεπτά ξεκίνησαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα και να με παίρνει ο πατέρας μου πανικόβλητος πως η φωτιά είχε φτάσει κοντά τους. Ξεκίνησα κατευθείαν. Πήρα την Αττική Οδό και έφτασα μέχρι το Πικέρμι, το οποίο ήταν κλειστά από την τροχαία. Εγώ όμως δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθω στους γονείς μου, την περιουσία μου και τους φίλους μου. Πήγα στη Λούτσα και μετά στην παραλία Ραφήνας, όπου κατάλαβα ότι δεν μπορώ να την προσεγγίσω» λέει ο 45χρονος καταδρομέας.

Χωρίς δεύτερη σκέψη άφησε το αυτοκίνητο του και ξεκίνησε πεζοπορία προς το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα. Όλα αυτά την στιγμή που η φωτιά έκαιγε τα πάντα και είχε φτάσει στη Ραφήνα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το